Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

Πληρώνει η ΕΠΟ και για τους διαιτητές της Football LeagueΈνα ακόμη  πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Ελληνική διαιτησία έρχεται να λύσει η νυν διοίκηση της ΕΠΟ. Η λίγκα της δεύτερης κατηγορίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις πληρωμές των διαιτητών και η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε λύση όπως ακριβώς έκανε και για τη SuperLeague.

Στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη ΕΠΟ και Football League συμφώνησαν ότι «η Football League θα αποδίδει ανά δίμηνο τις αποζημιώσεις στους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές», αλλάζοντας το σύστημα αποζημίωσης των διαιτητών.

Διότι μέχρι πέρυσι στο πρωτάθλημα της Football League οι διαιτητές έπρεπε να εξοφλούνται από την γηπεδούχο ΠΑΕ πριν την έναρξη του αγώνα και αν αυτό δεν γινόταν είχαν δικαίωμα από τον κανονισμό να μην αρχίσουν τον αγώνα, ο οποίος θα κατακυρωνόταν στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο και υπό τον κίνδυνο της μη έναρξης αγώνα, της αφαίρεσης βαθμών για τη γηπεδούχο ομάδα και της εμπλοκής που θα προέκυπτε με το κανάλι που είχε τα δικαιώματα, εφόσον ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός, οι διαιτητές πληρώνονταν στην ώρα τους και δεν υπήρχε η ανωμαλία που χαρακτήριζε τη σχέση της Super League με τους «δικούς της» διαιτητές.

Όπως σημειώνει το soccerplus: «Το δίμηνο πέρασε και η οικονομικά μαραμένη Football League δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να αποζημιώσει τους διαιτητές.

Το πρόβλημα «ήρθε» και πάλι στην ΕΠΟ η οποία θέλοντας να βοηθήσει τη «μικρή λίγκα» να επιβιώσει, γνωρίζοντας τις δυσκολίες αλλά και την χρησιμότητα της ύπαρξης της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας θα βάλει πλάτη προκειμένου οι διαιτητές να αποζημιώνονται και το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Το κόστος των διαιτησιών του συγκεκριμένου πρωταθλήματος ανέρχεται στις 400.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου