Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Τώρα δικαιώνουν τον ΠΑΟΚ!


Για όλους αυτούς ο ΠΑΟΚ ήταν ένοχος! Και για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τον Γκαρθία, αλλά και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, με τους τρομοκρατημένους, που έπαιζαν με 0-0, αλλά δεν ήθελαν να βγουν με 1-0. Και τώρα τι πάει να περάσει από τη Superleague:

Όπως αποκαλύπτει το sdna: «Η Σούπερ Λίγκα με τις αποφάσεις που έλαβε στο ΔΣ της περασμένης Παρασκευής σχετικά με τις προτάσεις τροποποίησης των Κανονισμών της Ε.Π.Ο., ουσιαστικά παραδέχεται ότι ο ΠΑΟΚ έπεσε θύμα κακογραμμένων κανονισμών και υπέρμετρα αυστηρών ποινών που υπάρχουν στον πειθαρχικό κώδικα δια χειρός των μελών της ΠΔΕ που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα με τίτλο «απειλές», με το οποίο τιμωρήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης με τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, λόγω της εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η Σούπερ Λίγκα χαρακτηρίζει την υφιστάμενη ποινή «υπερβολική» και προτείνει τη διαγραφή της δυνατότητας τιμωρίας της ομάδας και τη μείωση της ποινής του πειθαρχικώς ελεγκτέου φυσικού προσώπου σε πρόστιμο έως 20.000 ευρώ και σε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως έξι (6) μήνες.

Οι ποινές που προβλέπονται στον ισχύον πειθαρχικό κώδικα είναι χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας.

Όσον αφορά την πρόκληση «σωματικής βλάβης» προσώπου νομίμως ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο από αντικείμενο που πετάχτηκε από την εξέδρα (βλέπε περίπτωση Γκαρσία στην Τούμπα), η Σούπερ Λίγκα προτείνει να εισαχθεί η διάκριση μεταξύ «σωματικής βλάβης» και «τραυματισμού», κάτι που δεν υπάρχει στον ισχύον πειθαρχικό κώδικα στον οποίο κάθε «σωματική βλάβη» - ακόμα και η πλέον ελαφρά, όπως στην περίπτωση του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού – οδηγεί σε διακοπή του αγώνα, τιμωρία έδρας και αναλόγως αφαίρεση βαθμών.

Η Σούπερ Λίγκα προτείνει πρόστιμα σε περιπτώσεις σωματικής βλάβης ακόμα και από ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής και διακοπή του αγώνα μόνο σε περίπτωση τραυματισμού. Αυτή η περίπτωση «δικαιώνει» ηθικά τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι που έχασε και εξοντώθηκε στη συνέχεια από τη φωτοβολίδα ευθείας βολής που ακούμπησε τον Φινμπόγκασον. Ο Παναθηναϊκός όπως και ο ΠΑΟΚ φέτος, εξοντώθηκε από τον κανονισμό ο οποίος στη συνέχεια τροποποιήθηκε. Από τα απίθανα του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου