Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αποκάλυψη: Κλήση Κούγια και από την Επιτροπή Δεοντολογίας!


Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ανέλαβε δράση και με βάση των Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, κάλεσε τον Αλέξη Κούγια να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Λάρισα. 

Τα korakia αποκαλύπτουν το έγγραφο με το οποίο ο Κούγιας θα πρέπει το πρωί της Δευτέρας 17/12 να παραστεί στην Επιτροπή και να καταθέσει για όλα όσα είπε σχετικά με το παρασκήνιο που δρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι μία ξεχωριστή διαδικασία από την κλήση του στην Πειθαρχική Επιτροπή.
Είναι ξεκάθαρο ότι εκεί, πρέπει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και να τα αποδείξει. Αλλιώς θα έχει πρόβλημα, μια και υπάρχει πάντα  ο κίνδυνος τιμωρίας για δυσφήμηση.
Πρέπει να θυμίσουμε ότι: «Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κώδικα Δεοντολογίας: «Επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, της ΚΕΔ ή των διαιτητών με δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις».

Οι ποινές που επιβάλλονται είναι οι ακόλουθες: α) Χρηματική ποινή από 30.000 ως 50.000 ευρώ. β) Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής διπλασιάζεται η χρηματική ποινή. γ) Σε περίπτωση κάθε νέας υποτροπής, επιβάλλεται χρηματική ποινή τουλάχιστον 120.000 ευρώ και αφαίρεση 2 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, της υπαίτιας ομάδας.  

Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που η Επιτροπή Δεοντολογίας παρεμβαίνει και σίγουρα θα έχει τεράστια ενδιαφέρον πώς ακριβώς θα λειτουργήσει και πώς θα χειριστεί αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση Κούγια. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου