Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Έγκλημα και του Χούμπελ κατά της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος!


Τα korakia δεν ξεχνούν! Πέρα από την ΚΕΔ, εκείνη την ημέρα μετά το Βόλος-Ολυμπιακός, θέση κατά των διαιτητών πήρε για πρώτη φορά δημοσίως και ο ίδιος ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA και UEFA στη χώρα μας, Χέρμπερτ Χούμπελ!

Για την απόφαση που σήμερα αποδεικνύεται σωστή, ο Χούμπελ είχε δηλώσει τότε: «Περαιτέρω, είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς διαιτητικά λάθη στον αγωνιστικό χώρο, παρά την επένδυση που έχει κάνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην εκπαίδευση των διαιτητών και παρά την εφαρμογή του VAR, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή, αγώνα τον οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τηλεοπτικά. Το VAR είναι ένα μεγάλο project το οποίο υλοποιήθηκε τόσο με τη στήριξη της ΕΠΟ όσο και της πολιτείας, στόχος του οποίου ήταν να αποφεύγονται ξεκάθαρα και προφανή σφάλματα καθώς και να βοηθούνται οι διαιτητές κατά τη λήψη των αποφάσεών τους. Σε τελική ανάλυση, με τη μείωση των λαθών, μειώνεται και ο κίνδυνος για περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο.
Δυστυχώς, οι αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών στον παραπάνω αγώνα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τους διαιτητές VAR, προξένησαν για μια ακόμα φορά σκεπτικισμό και κριτική όσον αφορά τη λειτουργία της ΚΕΔ, του VAR και της διαιτησίας εν γένει στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα στον οποίο η FIFA και η UEFA έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και για τον οποίο δεν επιτρέπεται καμία αμφισβήτηση».

Και ο Χούμπελ λοιπόν έπαιξε ρόλο ενισχύοντας την προπαγάνδα του Ολυμπιακού κάνοντας λόγο για διαιτητικά λάθη! Ακόμη και ο εντεταλμένος των διεθνών Αρχών, παρασύρθηκε, κατηγόρησε δημοσίως τους διαιτητές και δημιούργησε κλίμα υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε μηνύσεις και απειλούσε έτσι ώστε να δημιουργήσει φόβο ενόψει των επόμενων αγώνων.

Περιμένουμε την δημόσια ανακοίνωση του Χούμπελ και την αναγνώριση του λάθους του που έπαιξε ρόλο στο κλίμα που δημιουργήθηκε σε όλο το πρωτάθλημα,  έστω και τώρα που αυτό τελείωσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου