Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Όλη η αλήθεια για το ανέκδοτο-grexit


Πολλοί «παίζουν» με τις εντυπώσεις, αλλά σε όλα  τα θέματα υπάρχει και ουσία. Η ουσία για όλο αυτό το θέμα περί grexit είναι αυτή που γράφτηκε στο soccerplus. Διαβάστε αναλυτικά. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Είναι δια γυμνού οφθαλμού φανερό ότι αυτοί που στήριζαν τα προηγούμενα 20 χρόνια τις διοικήσεις της ΕΠΟ και από το περασμένο καλοκαίρι, αφού υπέστησαν στρατηγική ήττα στο χώρο των Ενώσεων και στις εκλογές, έχασαν τις προσβάσεις στην ομοσπονδία και είδαν το «σύστημα» που είχαν δημιουργήσει για να ωφελούνται, να τίθεται εν αχρηστία, επιχειρούν την παντί τρόπω ανατροπή του προέδρου της ΕΠΟ και κατά συνέπεια της διοίκησης αυτής.

Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο ή ακόμα και με τον εξαναγκασμό του Γραμμένου σε παραίτηση θα προκληθούν εξελίξεις που θα τους επιτρέψουν να ξαναμπούν από το παράθυρο στην ομοσπονδία για να στηρίξουν πρόσωπα και καταστάσεις, όπως αυτές που «κατασκεύασαν» την περίοδο 1997 – 2016.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσω μιας σκηνοθετημένης επικοινωνιακής λαίλαπας, επιχειρείται να παρουσιαστεί μια εικονική πραγματικότητα, να αλλοιωθεί το μήνυμα της «Επιτροπής Παρακολούθησης» και μέσω της διαδικασίας της πλαισίωσης να αναδειχθεί ότι ο μοναδικός λόγος της εισήγησης περί Grexit είναι o… Γραμμένος.

Ταυτόχρονα δε να αποσιωπηθούν όλοι οι άλλοι λόγοι, που πρωτίστως και κυρίως ώθησαν την διορισμένη από τη FIFA «Eπιτροπή Παρακολούθησης» στην απόφασή της.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης στην επιστολή της προς τη FIFA ανεφέρει του λόγους που εισηγείται Grexit. Αυτοί είναι οι εξής:

α) Τα επεισόδια που έγιναν το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα τα γεγονότα στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ καθώς και η απόφαση Βασιλειάδη για διακοπή του πρωταθλήματος.

β) Οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των δικαστικών οργάνων τoυ ποδοσφαίρου.

γ) Η μη υλοποίηση προγενέστερων συστάσεων της ίδιας επιτροπής προς την ΕΠΟ και η μη λήψη μέτρων ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας.

Το μέλος της «Επιτροπής Παρακολούθησης» Έντι Ντερβισάι, είπε στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ότι μέσα στους λόγους της απόφασης εντάσσονται οι ανακοινώσεις των ΠΑΕ κατά της διαιτησίας αλλά ακόμα και τα επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού Π. με αφορμή την παρουσία του υπουργού Οικονομικών στον Πειραιά.

Φταίει για όλα τα παραπάνω ο Γραμμένος όπως επιχειρούν λυσσαλέα να πείσουν, οι χαμένοι των εκλογών του περασμένου Αυγούστου;

    Η διαιτησία, στις διαμαρτυρίες εναντίον της οποίας κάποιοι έχουν βγει πρωταθλητές από τον πρώτο γύρο, ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη FIFA και την UEFA, που διόρισαν τον Περέιρα το περασμένο καλοκαίρι και τους Κουκουλάκη – Τριστώνη επί εποχή της επίσης «δικής τους» ΠΔΕ.

    Οι αποφάσεις του Περέιρα είναι δεσμευτικές για της Ε.Ε. τις ΕΠΟ, όχι μόνο για το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του και τι ρόλο θα έχουν αλλά και όσον αφορά στους πίνακες διαιτητών.

    Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Π. Δημητρίου διαφοροποιήθηκε στο θέμα την επιβεβλημένης από την UEF πρόσληψης του Μάριν.
    Οι πειθαρχικός κώδικας, ο κώδικας δεοντολογίας και ο ΚΑΠ, παραδόθηκαν στον Γραμμένο αφού είχαν ψηφιστεί, πριν αναλάβει, από την ΠΔΕ. Δηλαδή από τη FIFA και την UEFA και με τη σύμφωνη γνώμη του Βασιλειάδη. Όπως είναι γνωστό καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στους κανονισμούς μέχρι των τέλος των πρωταθλημάτων.
    Οι τακτικοί δικαστές πέρασαν κατόπιν συμφωνίας Κοντονή – FIFA ενώ τα πρόσωπα που σήμερα δικάζουν και… καθυστερούν τις αποφάσεις, εξελέγησαν το 2015 από τη ΓΣ της ΕΠΟ επί προεδρίας Γκιρτζίκη.
    Τα επεισόδια που έγιναν φέτος, με εξαίρεση την ένοπλη εισβολή Σαββίδη, είναι αυτά που γίνονται όλα τα τελευταία χρόνια. Μήπως ξέχνα κανείς τον τελικό κυπέλλου, που διοργάνωσε πέρυσι η ΠΔΕ της FIFA σ’ ένα ακατάλληλο με βάση τις προβλέψεις του νόμου γήπεδο και με μαχαιρώματα στις εξέδρες;
    Τα επεισόδια που έγιναν ασφαλώς και μόνο βαραίνουν τις ΠΑΕ που τα κάνουν και όχι τον Γραμμένο. Αλλά υπάρχει ΠΑΕ που κρίθηκε υπαίτια επεισοδίων και δεν τιμωρήθηκε στο πλαίσιο τον κανονισμών που υφίστανται;

Kαι το γήπεδο της ΑΕΚ έκλεισε λόγω πυρσών, και ο Ολυμπιακός Π. χωρίς ν’ αγωνιστεί πήρε τους τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αφαιρέθηκαν από τον ΠΑΟΚ για το διακοπέν ματς με την ΑΕΚ τρεις βαθμοί φέτος και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα και στον Σαββίδη απαγορεύτηκε η είσοδο στα γήπεδα για τρία χρόνια και από τον Ολυμπιακό αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί για τα επεισόδια οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ.

    Όσον αφορά τις δηλώσεις κατά της διαιτησίας και της ΕΠΟ, πρωταγωνιστής στις οποίες είναι ο Ολυμπιακός Π. πράγματι ο Γραμμένος έδειξε ανεκτικότητα και δεν παρέπεμψε τον Ολυμπιακό από το πρώτο κιόλας διάγγελμα του Σ. Θεοδωρίδη στη NOVA. Aλλά ούτε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας κίνησαν πειθαρχικές διαδικασίες παρότι έχουν το δικαίωμα.

Ωστόσο η μετάθεση της αρμοδιότητας αυτής στην Επιτροπή Δεοντολογίας, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έγινε από το Γραμμένο, αλλά από αυτούς (ΠΔΕ – FIFA – Bαδιλειάδη) που πειραματίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι και τώρα θέλουν να διορθώσουν τα λάθη τους βάζοντας τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας να δεσμευτούν.

Μήπως, τέλος, επί Γραμμένου υπάρχει κάποια παραβίαση του καταστατικού της ΕΠΟ -όπως συνέβαινε παλαιότερα – ή κάποια συνεχόμενη κυβερνητική παρέμβαση που να δικαιολογούν την εισήγηση για Grexit; Aσφαλώς, όχι.

Εν κατακλείδι ο Γραμμένος «κληρονόμησε» ένα ποδόσφαιρο με παθογένειες και αμαρτίες του παρελθόντος και μια ΕΠΟ στην οποία η διαιτησία ανήκει στη FIFA, oι δικαστές είναι τακτικοί και όχι επιλογές του κάθε… Κουρίδη όπως τα προηγούμενα χρόνια (θυμάστε ή πάθατε αμνηνσία;), oι κανονισμοί φτιάχτηκαν από το μόρφωμα της ΠΔΕ με τη σφραγίδα της FIFA και τα επεισόδια αλλά και οι εμπρηστικές δηλώσεις γίνονται από τις ΠΑΕ της Super League.

Όσοι, λοιπόν, ηθελημένα παρέχουν ασυλία στους αρχιτέκτονες του σημερινού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος και σε αυτούς που χρόνια δηλητηρίαζαν το άθλημα και το έφτασαν στο έσχατο σημείο της παρακμής και της ανυποληψίας προς όφελος μόνο μιας ομάδας, δεν επιθυμούν τίποτε άλλο από την επιστροφή στο παρελθόν. Στα χρόνια της μονοκρατορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου