Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΠΑΟΚ, Δήμος και Ταχιάος με τις επιλογές του


Η Θεσσαλονίκη ασχολείται ακόμη με τις σημαίες του ΠΑΟΚ που μπήκαν στο Δημαρχείο! Με αφορμή τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Ταχιάου που εξέφρασε και αυτός την άρνησή(!!) του για το γεγονός αναφερόμενος όμως και στον επίσημο ΠΑΟΚ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Κυριάκος Κυριάκος, αναγκάστηκε να απαντήσει: «Παρότι είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου λίγες μέρες χαράς, χωρίς να επιτρέψω σε κάτι ή κάποιον να τις μειώσει, αισθάνομαι πως μερικά πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους, μόνο και μόνο επειδή ο κ. Ταχιάος επικαλέστηκε τον επίσημο ΠΑΟΚ, τον οποίο -ακόμη- εκφράζω.

Ψύχραιμα και ευγενικά λοιπόν.

Όπως έχω επισημάνει και στον ίδιο ιδιωτικά, ο ΠΑΟΚ μένει αυστηρά ουδέτερος στις εκλογές, χωρίς γραμμές, φανταστικά payroll και σκιώδεις συνεργασίες. Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν καλό Δήμαρχο για την πόλη, καλή θεσμική συνεργασία για θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και νεολαίας, όπως και για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για να αναμορφωθεί ολόκληρη η περιοχή της Τούμπας προς όφελος και των κατοίκων της. Παρεμβάσεις μελετημένες, όχι οικονομικά επιβαρυντικές για τον Δήμο, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Μπουτάρη, παρότι είναι φίλος του Άρη και ο οποίος πήρε την όμορφη πρωτοβουλία να βάλει δυο σημαίες για τα δυο τρόπαια που έφερε ο ΠΑΟΚ στην πόλη, μετά από δεκαετίες. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο επόμενος Δήμαρχος για μελλοντικές επιτυχίες όλων των ομάδων της πόλης. Παρά τις μεταξύ μας διαφωνίες στον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους, η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη την επιτυχία όλων και την ενότητα απέναντι σε προσπάθειες διάσπασης της συνοχής της.

Το ότι η πόλη έχει σοβαρότερα προβλήματα όπως -πολύ σωστά- λέει ο κ. Ταχιάος, δεν σημαίνει ότι η προβολή που κερδίζει και από τις αθλητικές επιτυχίες δεν είναι απαραίτητη αν θέλουμε να σταματήσουμε να είμαστε μια άτακτη, άνευρη, επαρχιακή πόλη.

Το ότι ο ΠΑΟΚ (αλλά και ο Άρης και ο Ηρακλής) καθορίζει την ψυχολογία πολλών ανθρώπων, δεν είναι κάτι που μπορεί να υποτιμηθεί. Γιατί η συλλογική ψυχολογία είναι εκείνη που φέρνει εξωστρέφεια, συμμετοχή και αυτοπεποίθηση. Και αυτά θεωρώ πως θα τα ήθελε από τους πολίτες του ο οποιοσδήποτε επόμενος Δήμαρχος.

Ούτε η "μπάλα" είναι πια "όπιο των λαών". Ο ΠΑΟΚ είναι βαριά βιομηχανία της Θεσσαλονίκης, με πάνω από 500 θέσεις μόνιμης εργασίας και με συνεργαζόμενες τις κορυφαίες εταιρίες και τους κορυφαίους επιστήμονες.

Τέλος, επειδή ο κύριος Ταχιάος εκφράζει συχνά επιφυλάξεις για την αισθητική και την παρεμβατικότητα του κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης στην πόλη έχει αναμορφώσει τον ΠΑΟΚ, το Μακεδονία Παλλάς, το Κόκκινο Σπίτι, τη βίλα ΝΑΤΟ και είναι σε διαδικασία αναμόρφωσης της βίλας Ζαρντινίδη. Όλα με Θεσσαλονικιούς συνεργάτες και αποκλειστικά με ελληνικές εταιρίες. Σκοπεύει να χρηματοδοτήσει ένα εκπληκτικό νέο γήπεδο και μέσω αυτού να δώσει άλλη πνοή σε μια ολόκληρη περιοχή, με σχέδιο που δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.

Ο κ. Σαββίδης διαφημίζει τη Θεσσαλονίκη από ένα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι, στο οποίο και ο ίδιος φιλοξενείται ισότιμα με τους υπόλοιπους υποψηφίους, δείγμα του ότι το Open είναι πραγματικά ανοιχτό και σε αντίθετες απόψεις.

Θεωρώ πως ο κύριος Ταχιάος διαλέγει να συσπειρώσει τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ και του κ. Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη, να κερδίσει εμπορικότητα και ενδιαφέρον στις δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά επί τοις ουσίας υπογραμμίζει ότι δεν έχει κατανοήσει τη βοήθεια που παίρνει η οικονομία και η δυναμική της πόλης από τον Σύλλογο και τον κ. Σαββίδη.

Ως ΠΑΟΚ μας ενδιαφέρει να αυξάνουμε τον όγκο και την ποιότητα του κοινού μας, όχι να καθοδηγούμε την πολιτική του σκέψη, ακόμη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, από το αποτέλεσμα των οποίων μπορεί να διαταραχθεί το χρονοδιάγραμμα για το νέο μας γήπεδο. Καλό θα είναι να είναι σεβαστή αυτή η θέση μας και να μην αναγκαζόμαστε να απαντούμε σε ασάφειες...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου