Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Τι προβλέπει η τροπολογία για την αναδιάρθρωση


Kατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναδιάρθρωση, ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα. Η τροπολογία, όπως είχε γνωστοποιηθεί εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων», που αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.

Στην τροπολογία προβλέπονται τα εξής:

-Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019 – 2020 είναι τρία. Η Super League 1 (A’ Eθνική), η Super League 2 (B’ Eθνική) και η Football League (ΓΕθνική).

-Η υφιστάμενη ερασιτεχνική Γ’ Εθνική παραμένει ως έχει. Οι ομάδες που θα προβιβαστούν φέτος στη Football League οφείλουν εντός 30 ημερών από την επικύρωση της βαθμολογία να μετατραπούν σε ΠΑΕ.

-Η Super League 2  και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων. Εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο.

– Aπό τα τηλεοπτκά δικαιώματα της κατηγορίας το 2% θα πηγαίνει στη Super League, και συνολικά 9% στην «Ένωση Super League 2  και Football League».

– Η «Ένωση Super League 2  και Football League» θα έχουν κοινό ΔΣ στο οποίο θα μετέχουν όλα τα της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. O πρόεδρος και ο αντιπροέδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.

    Στην τροπολογία δεν γίνεται αναφορά στον αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου