Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

«Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήταν η αρχή του τέλους των Ελλήνων διαιτητών»

 

Στο soccerplus μίλησε ο πρώην διεθνής βοηθός Αλεξέας που ολοκλήρωσε την καριέρα του πριν λίγες εβδομάδες. Είπε πολλά για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ του 2018 που όπως παραδέχθηκε άλλαξε την ιστορία και για τους Έλληνες διαιτητές.  

 «Δυο πράγματα μου έχουν μείνει στο μυαλό μου. Ότι μέχρι το 89′ πήγαινε άψογα και έλεγες “ουάου”, τι έχουμε καταφέρει σήμερα σε ένα παιχνίδι με τόση πίεση και το πως όλα αυτά γκρεμίστηκαν από μια κακή εκτίμηση τους ενός δευτερολέπτου».

 -Αν εκείνη η φάση γινόταν με το VAR που υπάρχει σήμερα, θα έβγαινε offside τελικά;

 «Φέρτε μου τις γωνίες να σας πω! Όπως το βλέπω μετά από τόσα χρόνια, όποια απόφαση και να έπαιρνε ο διαιτητής θα την στήριζε το VAR! Ήταν τόσο η φάση στο μεταίχμιο αν είναι η όχι offside, που ήταν απόφαση της στιγμής. Γιατί το VAR επεμβαίνει στο ξεκάθαρο λάθος. Όποια απόφαση και να έπαιρνες εκεί δεν θα ήταν ξεκάθαρ λάθος. Αντίδραση θα υπήρχε από την ομάδα που αδικήθηκε σε εισαγωγικά».

 -Πως αποτιμάς σήμερα εκείνα τα γεγονότα; επηρέασαν αρνητικά την διαιτησία;

 «Ε, βέβαια, γιατί αυτός ο αγώνας ήταν η αρχή του τέλους των Ελλήνων διαιτητών στα μεγάλα παιχνίδια. Μετά στον τελικό κυπέλλου ήρθε ο Ισπανός διαιτητής Μπορμπαλάν και ξεκίνησε το γαϊτανάκι των ξένων διαιτητών. Γιατί όπως βλέπετε μπορεί να ήρθαν ξένοι διαιτητές για να αποφορτίσουν το κλίμα και καλώς ήρθαν, αλλά αν εξαιρέσουμε τους διαιτητές που το επίπεδο τους είναι elite και το δείχνουν και μέσα στο γήπεδο, η ποιότητα των άλλων διαιτητών δεν διαφέρει και πολύ από την δική μας. Άρα στόχος ήταν μόνο και μόνο η αποφόρτιση της κατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου