Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Ξεκινάει το πρωτάθλημα με νέους όρους


Ο υφυπουργός από τη μία με τους όρους που έθετε και από την άλλη η Λίγκα και οι εφτά άστεγες ομάδες. Μετά από πολλές περιπέτειες βρίσκεται μία λύση.

Όπως αναφέρει το sdna… «ο Γιώργος Βασιλειάδης προτίθεται εν τέλει να μην επιμείνει στον αριθμό «12», αλλά να αποδεχτεί την μείωση των ομάδων σε 14.

Όμως, για να κάνει αυτή την υποχώρηση, θα ζητήσει την θέσπιση ενός ακόμη όρου, πέραν των υπολοίπων που είχε ήδη αποδεχτεί ο συνεταιρισμός.

Ο όρος αυτός, αφορά τον περιορισμό στους δανεισμούς ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων της Super League! Ένα θέμα που ο υφυπουργός Αθλητισμού θεωρεί πως πλήττει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και χρειάζεται απαραιτήτως ρύθμιση. Ιδανική για εκείνον, θα ήταν η δημιουργία «Β’ Ομάδων», όπου οι ΠΑΕ της Super League θα διοχέτευαν εκεί τους ποδοσφαιριστές, που σήμερα δίνουν δανεικούς δεξιά και αριστερά. Ο περιορισμός δεν θα είναι αυθαίρετος, αλλά πολύ συγκεκριμένος (θα οριοθετεί πόσους μπορείς να δίνεις δανεικούς και πού) και θα ισχύει από την σεζόν 2019-20.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω και την υποχώρηση του Γιώργου Βασιλειάδη, ΔΕΝ θα ισχύει ως είχε και η 5ετής διάρκεια του πακέτου οικονομικής στήριξης από Nova και ΕΡΤ. Αυτό θα μετατραπεί πιθανότατα σε διετές, με την δυνατότητα να επεκταθεί για 3 ακόμη χρόνια, αν υλοποιούνται πιστά όλοι οι όροι.

Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιποι όροι που έχει θέσει ο υπουργός για μπει στο παιχνίδι η ΕΡΤ (και τους οποίους έχει ήδη αποδεχτεί η Super League), είναι: Θέσπιση ρητρών για τα αρνητικά φαινόμενα. Έλεγχος ανά τρίμηνο –από ελεγκτική εταιρία- της οικονομικής υγείας κάθε ΠΑΕ, με ρήτρα για την επιδείνωση της οικονομικής της κατάστασης. Υποχρέωση έγκαιρης εξόφλησης των οφειλών προς Δημόσιο, παίκτες και προπονητές, με ρήτρα αντίστοιχη του ποσού των χρεών. Επίσης, ρήτρες για επεισόδια, για δυσφήμιση του αθλήματος και για τη χειραγώγηση αγώνων».

Στις 9/8 γίνεται ΓΣ στη SuperLeagu, τότε αναμένεται και η κλήρωση του πρωταθλήματος το οποίο θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου