Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Εκλογές στην ΕΠΟ εδώ και τώρα!


Ένα κείμενο που μας βάζει στο κλίμα των τελευταίων εβδομάδων ανέβηκε στο sdna. Όλα όσα γράφονται μας οδηγούν σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα!

«Ο «Στρατηγός» σπάει την καλοκαιρινή ραστώνη και επιστρέφει με ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά το οριστικό διαζύγιο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ...

Σε νέα φάση εισέρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ αφού πλέον είναι φανερό πως η συμμαχία ΠΑΟΚ- ΑΕΚ που διέλυσε με εκκωφαντικό τρόπο το σύστημα που κυβερνούσε επί 20 χρόνια, ανήκει στο παρελθόν. Οι λόγοι; Πολλοί και θα αναλυθούν σε μεταγενέστερα κείμενα.

Με τρεις βασικούς παίκτες (ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ- ΑΕΚ) και τον ΠΑΟΚ να έχει τη μερίδα του λέοντος σε συσχετισμό δυνάμεων θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα κυλίσει η επόμενη μέρα.. Τελευταία πράξη στο έργο η Επιτροπή των Εθνικών Ομάδων κατά τη διάρκεια της οποίας η πρόταση Βρακά υπερίσχυσε με 5-2 της πρότασης Παπαχρήστου για τις επιλογές των προπονητών των Εθνικών Ομάδων. Πολλοί λένε πως ήταν νίκη του ΠΑΟΚ έναντι της ΑΕΚ αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Ήταν νίκη της κανονικότητας του ποδοσφαίρου και της αντικειμενικής αξιολόγησης έναντι του παραποδοσφαίρου και των εντολοδόχων των ΠΑΕ.

Για όσους δεν ξέρουν το εσωτερικό της Ομοσπονδίας μπορεί η φαντασία τους να οργιάζει. Όμως για όσους γνωρίζουν δεν εκπλήσσονται. Ο Κώστας Βρακάς- Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου- μπορεί να μην είναι από τα προβεβλημένα στελέχη της Ομοσπονδίας αφού και ο ίδιος δεν αναζητά τη δημοσιότητα αλλά οι καλά γνωρίζοντες ξέρουν ότι χαίρει την εκτίμηση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ στο μέγιστο βαθμό ενώ είναι από τους ελάχιστους συμβούλους που συμμετέχουν σε επιτροπή της ΟΥΕΦΑ.

Η υπερψήφιση της πρότασής του με 5-2 δείχνει με τον πλέον φανερό τρόπο πως η πλειοψηφία των Προέδρων των ΕΠΣ αλλά και η πλειοψηφία των συμβούλων της Ομοσπονδίας κατανοεί πως πλέον τα έργα που παίζονταν για χρόνια αλλά και έγινε προσπάθεια να αναβιώσουν τελείωσαν.

Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα από καθοδηγούμενα media της αξιοκρατικής πρότασης του Βρακά; Το λιγότερο επαίσχυντη και αισχρή. Δε δίστασαν να βάλουν τον διεθνή με την ομάδα της Εθνικής Νέων γιο του Κώστα Βρακά στο παιχνίδι προσπαθώντας να δημιουργήσουν δήθεν ηθικά διλήμματα και ζητήματα δεοντολογίας. Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι που έβαλαν ένα παιδί 17 ετών στη μέση- ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα στην ηλικία του- για να θέσουν τέτοια ζητήματα πώς αισθάνονται; Πώς θα αισθάνονταν αν ήταν γιος τους;

Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε το ... ντου του συμβούλου της ΕΠΟ Λεωνίδα Θωμαΐδη την Πέμπτη το πρωί απειλώντας συμβούλους της Ομοσπονδίας πως δε θα... περνάνε τα διόδια της Μαλακάσας. Γέλασαν όλοι όπως γέλασαν και με τις συγνώμες & τις... αιτιάσεις για συνδιοίκηση. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι υπάρχει περίπτωση οι σύμβουλοι που λειτουργούν αξιοκρατικά και για όφελος του Ελληνικού ποδοσφαίρου να το ξεχάσουν έτσι απλά αυτό που συνέβη και να θελήσουν να συνεχιστεί μια τέτοια συνδιοίκηση; Αλλά ο κ. Θωμαΐδης όταν κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πει για τις απειλές ενώπιον 10 ανθρώπων. Εκλογές εδώ και τώρα λοιπόν για να λειτουργήσει η Ομοσπονδία όπως της πρέπει και της αρμόζει με ανθρώπους που λειτουργούν με αξιοκρατικές διαδικασίες.

ΥΓ: Όταν είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη Μαρίν στην ΕΕ όλως τυχαίως μερικοί σύμβουλοι βγήκαν όλοι μαζί εκτός αιθούσης και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Ξέρουν αυτοί οι σύμβουλοι τι είπε η ΦΙΦΑ περί τούτου;

ΥΓ1: Να μην ξεχάσω τα γελάκια στελεχών της ΕΠΟ που ήταν εντός της αίθουσας στην ΕΕ της Πέμπτης. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και μάτια υπάρχουν παντού δυστυχώς για αυτούς. Και ο Στρατηγός σε ένα από τα επόμενα κείμενα θα αναφερθεί σε στελέχη που μετράνε μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου