Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Οριστικό: Κρίνεται εκ νέου η Εγκληματική Οργάνωση!Αναίρεση για νομικούς λόγους άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επανεξεταστεί δικαστικά.

Με το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είχαν παραπεμφθεί κατά πλειοψηφία, με ψήφους δύο έναντι ενός, σε δίκη με την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, παράγοντες του ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όμως είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, εκβίασης και άλλες, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για σύσταση και συμμορία.

Ο κ. Βουρλιώτης, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο της πρότασής του, προς το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, εισηγείται να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση από Συμβούλιο Εφετών, με αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει στο εις χείρας του βούλευμα ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία για την αθώωση 8 κατηγορουμένων (Β.Μαρινάκη, Γ.Σαρρή, Θ.Κουρίδη, Αρ.Σταθόπουλου, Γ.Παπακωνσταντίνου, Ν.Προύντζου, Γ.Δούρου) και Θ.Μπριάκου.για τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της απάτης.

Η πρότασή του θα εξετασθεί από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου είναι δυνατόν να γίνει δεκτή εξ ολοκλήρου, δεκτή εν μέρει, ή και να απορριφθεί.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι το Συμβούλιο Εφετών «υπέπεσε στην πλημμέλεια της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, καθώς στο αιτιολογικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι η ένωση των κατηγορουμένων δεν έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αυτά της συμμορίας, χωρίς, όμως, η παραδοχή αυτή να θεμελιώνεται επαρκώς».

Παράλληλα ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης διαπιστώνει «έλλειμμά αιτιολογίας και μη παράθεση θεμελιωτικών πραγματικών περιστατικών» για την παραπομπή των υπόλοιπων κατηγορουμένων (Κ.Ιωαννίδης, Γ.Κάμπαξης, Απ.Αμπάρκιολης, Αλ.Δημητρόπουλος, Θ.Γιάχος, Ηλ.Σπάθας, Γ.Αρβανιτίδης, Γ.Λαναρής, Κ.Μπάρμπας, Δ.Αμαραντίδης, Ηλ.Ιωάννου, Αλ.Καλογέρης, Δ.Μάνος, Χ.Παυλίδης, Γ.Σκαθαρούδης, Γκιγιέρμο Πέρεζ, Γ.Σπανός, Γ.Αγγελόπουλος, Σα Πίντο, Γ.Κομπότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου