Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

H EEA αποφασίσει για τις μετοχές του ΜαρινάκηΘέμα έχει δημιουργηθεί με τις μετοχές όσων μεγαλομετόχων εμπλέκονται στο θέμα της συμμορίας που συνεχίζει να απασχολεί την αθλητική δικαιοσύνη.
Το βούλευμα για το θέμα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα απασχολήσει  στη συνεδρίαση της Πέμπτης 14/12.

Το soccerplus αναφέρει ότι: «Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή είναι τρία:

α) Τα κωλύματα που δημιουργούνται από το νόμο για όσους έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα και μετέχουν σε όργανα διοίκησης ΠΑΕ. Ωστόσο οι Μαρινάκης, Σπανός και Κομπότης έχουν παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου των ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Ατρόμητος και Λεβαδειακός, αντίστοιχα.

β) Το θέμα της κατοχής μετοχών. Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο το κώλυμα συντρέχει και για τους μετόχους και αν διαπιστωθεί η ΠΑΕ δεν παίρνει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την ΕΕΑ αφού θα τεθούν ζητήματα συνταγματικότητας της διάταξης του νόμου και θέματα που αφορούν α) στη διαδικασία μεταβίβασης, β) στον χρόνο μεταβίβασης και γ) στη δυνατότητα μεταβίβασης ειδικότερα για μεγέθη της τάξεως του ΟΣΦΠ.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει ο αθλητικός νόμος για τις μετοχές όσων έχουν κώλυμα

γ) Η εφαρμογή των ποινών που προβλέπονται στο νόμο σε περίπτωση διαπίστωσης κωλυμάτων.

Ο ΟΣΦΠ φέρνει τον θέμα των μετοχών την ερχόμενη Πέμπτη στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, ενώ ο υπουργός Βασιλειάδες θυμίζουμε ότι είχε πάρει θέση και είχε ζητήσει την άμεση παράδοση των μετοχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου