Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Οι ενέργειες της ΕΠΟ κόντρα στο Grexit


Σε συνάντηση που έγινε σήμερα παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, των αντιπροέδρων του, αλλά και νομικών Ομοσπονδίας αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο Grexit. Επί της ουσίας η ΕΠΟ θα αποστείλει επιστολή στη FIFA και θα ξεκαθαρίζει τις κινήσεις που έχει ήδη κάνει, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν για να αποφευχθούν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή όπως αναφέρει το sdna θα βασιστεί σε:

-Δέσμη μέτρων για να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» και δημιουργία επιτροπής που θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα ή Τρίτη και θα παραπέμπει όσους κάνουν δυσφημιστικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικώς τόσο μέσω των λογαριασμών τους στα social media όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης.
   
- Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα (ένα από τα πλέον «απαιτούμενα» από την FIFA). Καμία χορήγηση αναβολών από εδώ και πέρα, αναφορά σε όποιον δικαστή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση και χωρίς σπουδαίο λόγο.

- Συζήτηση με την FIFA για το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανότερη τάση τη δημιουργία μιας Επιτροπής Παρακολούθησης διορισμένη - μεικτή από μέλη FIFA και της ΕΠΟ, η οποία θα ασχολείται με την Super League.

- Προς... υπεράσπισή της η ΕΠΟ θα ξεκαθαρίσει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 οι «μεγάλοι» σύλλογοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά για τα πεπραγμένα τους, αλλά και των υποστηρικτών τους: -3 στον Ολυμπιακό για το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, δύο αγώνες χαμένοι «στα χαρτιά», -3 φέτος και -2 του χρόνου για τον ΠΑΟΚ, τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ για άναμμα πυρσών.

- Επίσης, η νέα ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αποσαφηνίσει στην επιστολή που ετοιμάζει ότι αναλαμβάνοντας τον Αύγουστο, βρήκε έτοιμους κανονισμούς από την προηγούμενη «προβληματική» κατάσταση, στους οποίους δεν είχε τη δικαιοδοσία να παρέμβει άμεσα. Ακόμα και οι τακτικοί δικαστές που ανέλαβαν φέτος τις σοβαρότερες υποθέσεις του ποδοσφαίρου διορίστηκαν όλοι επί της προηγούμενης κατάστασης κι όχι από τη διοίκηση Γραμμένου, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και μομφή της ΕΠΟ κατά των συγκεκριμένων δικαστών. Και τέλος, ο έλεγχος της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα ανήκει αποκλειστικά στην FIFA και δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτόν η διοίκηση της ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου