Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Αθάνατη Ελλάδα. Μόνο εδώ αυτά!


Πριν λίγες μέρες μάθαμε πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα. Αυτό θα γίνει το Σάββατο. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει, θα μάθουμε και τους όρους διεξαγωγής. Τότε θα υπογραφεί η προκήρυξη και μάλλον τότε θα μάθουμε και πώς θα υποβιβαστούν τρεις ή τέσσερις ομάδες ώστε του χρόνου οι ομάδες να γίνουν 14.
Αυτό έγινε γιατί… για την Παρασκευή 24/8 αναβλήθηκε η έγκριση των προκηρύξεων της Super League και της Football League από την ΕΠΟ.

Παρότι η έγκριση είχε προγραμματιστεί στη σημερινή (21/8) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ένα από τα θέματα που φαίνεται ότι προέκυψαν είναι ότι δεν μπόρεσε να προκριθεί κάποια απόφαση αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League και πόσες θα προβιβαστούν από τη Football League. Ενδεχομένως όμως προέκυψαν και άλλα θέματα που μπλόκαραν την έγκριση και αφορούν τη συνολικότερη αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League στην προκήρυξή της προβλέπει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας από τη Football League προκειμένου την ερχόμενη σεζόν (2019/20) το πρωτάθλημα να απαρτίζεται από 14 ομάδες, σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Στον αντίποδα η Football League στη δική της προκήρυξη έχει συμπεριλάβει την άνοδο δύο ομάδων, επομένως έρχεται σε διαφωνία με τη Super League.

Όλα αυτά μόνο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου