Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Να και ένας εισαγγελέας που συνεχίζει να ψάχνει

Με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου η δικογραφία για το Noor 1 με κατηγορούμενους τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη και τρεις συνεργάτες του επιστρέφει στον ανακριτή.

 

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζητάει και τη δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ, αλλά και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Οικονομική Αστυνομία.

 

Τα αιτήματα του εισαγγελέα είναι:

 

    Η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Οικονομική Αστυνομία για τις αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρεία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, αλλά και από οιασδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη Capital Product Partners (CPLP).

    Η δικαστική συνδρομή από το γραφείο στην Ελλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί αν τα χρήματα που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρεία του Γιαννουσάκη, προέρχονται από μετακύληση κεφαλαίων από την εταιρεία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στα πλαίσια της εισόδου της επιχείρησης του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Η λήψη της ένορκης κατάθεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap που μένει μόνιμα στην Αθήνα για το ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020, σχετικά με το «Noor 1».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου