Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Χέρι Τζουκάνοβιτς και χέρι Βούρου: Ξεκάθαρη η διαφορά!

Για τις εντυπώσεις και μόνο οι ερυθρόλευκοι του Ολυμπιακού προσπάθησαν να ισορροπήσουν επικοινωνιακά το απίστευτο λάθος του Καραντώνη με το ακυρωθέν γκολ του Αστέρα, σε σχέση με το ακούσιο χέρι Τζουκάνοβιτς στο 82΄. Γράφτηκε μάλιστα ότι η φάση είναι ίδια με εκείνη την περσινή του Βούρου στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, τότε που επίσης έγινε ντόρος ειδικά από όσους δεν ήξεραν τον κανονισμό. Το κακό  είναι ότι και τώρα, πολλοί πιάνονται αδιάβαστοι. 

 


 

Το κοινό σημείο στις δύο περιπτώσεις είναι ότι η μπάλα εξοστρακίζεται από το  πόδι στο χέρι του αμυντικού. Και όμως αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό και δεν αποτελεί στοιχείο για το αν υπάρχει παράβαση ή όχι. 

Ο κανονισμός από πέρσι άλλαξε και ορίζει ξεκάθαρα γι αυτές τις φάσεις ότι υπάρχει παράβαση αν το χέρι κάνει αφύσικα μεγαλύτερο το σώμα. Πώς γίνεται κάτι τέτοιο; Ο κανονισμός ξεκαθαρίζει ότι αφύσικα μεγαλύτερο γίνεται το σώμα όταν το χέρι ξεπερνάει τον ώμο! Άρα το χέρι Τζουκάνοβιτς είναι εμφανώς σε φυσική θέση, ενώ το χέρι Βούρου σηκώνεται ψηλά και είναι σε αφύσικη θέση. Αυτή είναι η σημαντική λεπτομέρεια και καλά θα κάνουν όλοι να την εμπεδώσουν. Τα korakia είναι εδώ και από εδώ και πέρα θα προσπαθούν με κάθε αφορμή να μαθαίνουν τους κανονισμούς σε όσους δεν ξέρουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου