Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Έκτακτη συγκέντρωση της πλευράς Γραμμένου



Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους UEFA-FIFA, ενημερώθηκε για τις αλλαγές που ζητάνε οι διεθνείς φορείς και από την πλευρά του ζήτησε έκτακτη συνάντηση των Ενώσεων που τον στηρίζουν για να συζητήσουν σχετικά.  

Η συνάντηση γίνεται άμεσα, αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη!

Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1) Η πρόταση της FIFA για μείωση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής από 21 σε 15 ή 17. Οι Ενώσεις συζητούν μόνο το ενδεχόμενο να μειωθούν σε 17. Η FIFA πρότεινε είτε 15 μελή Ε.Ε. με πέντε μέλη από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είτε 17μελή Ε.Ε. με τα έξι μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα πέντε από τη Super League ένα από τη Football League.

2) H πρόταση περί διατήρησης τριών ψήφων ανά Ένωση στη ΓΣ της ΕΠΟ και παράλληλα αύξηση των ψήφων σε κάθε ΠΑΕ της Super League από μία σε τρεις ή τη μείωση των ψήφων κάθε Ένωσης από τρεις σε μία και παράλληλα τη διατήρηση της μίας ψήφου σε κάθε ΠΑΕ της Super League

Όσον αφορά την αύξηση της εκπροσώπησης της Super League στη ΓΣ της ΕΠΟ η υποδοχή της πρότασης είναι θετική. Το ίδιο ισχύει και για το διορισμό από τη FIFA της Mediation Committee (επιτροπή παρακολούθησης) η οποία θα αποτελείται από πέντε μέλη και θα ελέγχει την εφαρμογή κανονισμών και τα οικονομικά στοιχεία.

Για τη μείωση του αριθμού των μελών της Ε.Ε. και των ψήφων στη ΓΣ ενδέχεται να εκφραστούν διαφορετικές απόψεις, ωστόσο η FIFA έκανε σαφές ότι αν οι αλλαγές που προτείνει μπλοκαριστούν θα οδηγηθεί στην απόφαση για «Grexit».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου