Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΚΕΔ μέσω εκλογών!



Οι διεργασίες ενόψει των κρίσιμων αλλαγών στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεχίζονται. Οι εκπρόσωποι UEFA και FIFA έκαναν τις δικές τους προτάσεις και τώρα οι φορείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου απαντούν και αντιπροτείνουν.

Σήμερα η νυν προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ πήρε θέση και στην πρότασή της κάνει λόγω για εκλογή των μελών της πενταμελούς επιτροπής διαιτησίας, μέσα από το σύνολο των διεθνών μη εν ενεργεία διαιτητών.

Μέχρι τώρα η ΚΕΔ ορίζονταν από την ΕΠΟ, αλλά… (ποιος ξέρει γιατί) η νυν διοίκηση κάνει ένα βήμα παραπέρα και προτείνει κάτι διαφορετικό.

Η προτεινόμενη διάταξη αναφέρει: «Η Επιτροπή Διαιτησίας λειτουργεί σε πλήρη ανεξαρτησία από την Εκτελεστική Επιτροπή και θα υλοποιεί τους Κανόνες του Παιχνιδιού. Θα ορίζει τους διαιτητές για τους αγώνες των διοργανώσεων που οργανώνει η Ε.Π.Ο., θα οργανώνει τα θέματα διαιτησίας στα πλαίσια της Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με την διοίκηση της Ε.Π.Ο. και θα εποπτεύει την κατάρτιση και εκγύμναση των διαιτητών. Θα αποτελείται από έναν πρόεδρο, έναν αναπληρωτή πρόεδρο και τρία (3) μέλη που εκλέγονται από την Εκτελεστική Επιτροπή από τον πίνακα του συνόλου των διεθνών μη εν ενεργεία διαιτητών. Η διαδικασία ορισμού, τα προσόντα και τα κωλύματα των μελών αναφέρονται στον Κανονισμό Διαιτησίας, που εκδίδεται πάντοτε σύμφωνα με τον ισχύοντα
Κανονισμό Διαιτησίας της FIFΑ και τη Σύμβαση Διαιτησίας UEFA – Ε.Π.Ο. Στις συνεδριάσεις δεν θα μπορεί να μετέχει οποιοσδήποτε τρίτος».

Επίσης η ΠΔΕ/ΕΠΟ πρότεινε μια ψήφο για κάθε Ένωση και κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, 15 μελή Ε.Ε. το ίδιο εκλογικό σύστημα με αύξηση των υποχρεωτικών σταυρών ανά ψηφοδέλτιο από 15 σε 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου