Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Καταγγελίες για Παλάσκα στην Καρδίτσα



Ο Μανώλης Παλάσκας είναι από αυτούς που έμειναν σε διοικήσεις ΕΠΣ και θυμίζουν τα παλιά-κακά και μαύρα χρόνια του ποδοσφαίρου. Πρακτικές του συγκεκριμένου καταγγέλθηκαν και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή της νεοϊδρυθείσας «Κίνησης Πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας», που αποτελεί την αντιπολίτευση της διοίκησης της ΕΠΣ Καρδίτσας, εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει ότι ποσό 33.300 ευρώ ξοδεύτηκαν για δικαστικά έξοδα της διοίκησης και όχι για να βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής αγώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κίνηση των «Πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας» πιστή στις εξαγγελίες και στην ιδρυτική της διακήρυξη, αρχίζει σήμερα την προσπάθεια για πλήρη ενημέρωση των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής μας.

Πριν τις επισημάνσεις μας για όσα συμβαίνουν στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, οφείλουμε να ανακοινώσουμε με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό ότι η κίνησή μας έχει ήδη μεγάλο εύρος αποδοχής από την ποδοσφαιρική κοινότητα και τους πολίτες της Καρδίτσας.

Οι υπογραφές στήριξης έφθασαν ήδη τις 170.

Το θέμα που επιθυμούμε να θίξουμε με την παρούσα ανακοίνωση είναι οι δαπάνες που καλούνται να πληρώσουν τα σωματεία από το υστέρημά τους, για έξοδα με δικαστικές υποθέσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας.

Μελετώντας τα στοιχεία των επίσημων απολογισμών από το 2011 έως και το 2016, διαπιστώνουμε ότι ξοδεύονται για δικαστικές υποθέσεις αβίαστα, χωρίς καμία ενημέρωση και σε τρομερά δύσκολες εποχές, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως για την βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής και της εν γένει ανάπτυξης του τοπικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, τα δικαστικά έξοδα (παράβολα, δικηγορικές αμοιβές, αμοιβές δικαστικών επιμελητών), σύμφωνα επαναλαμβάνουμε με τους επίσημους απολογισμούς είναι 33.300 ευρώ!

Ένα ποσό που ακόμη βεβαίως δεν ξέρουμε που θα φθάσει όταν προστεθούν και οι δαπάνες για το 2017 και το 2018.

Ήδη πληροφορούμαστε ότι έχουν σταλεί εξώδικα σε δημοσιογράφους που ενοχλούν με την κριτική τους τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ, ότι κατατίθενται μηνύσεις και ότι εκκρεμούν δικαστικές διαμάχες.

Άραγε όλα αυτά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και θα ξοδευτούν, είναι για δικαστικές υποθέσεις της ΕΠΣΚ;

Και ποιές είναι αυτές οι υποθέσεις; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν τα σωματεία που ξοδεύονται τα λεφτά τους;

Δεν θα έπρεπε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΚ να ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια σε τι αφορούν αυτά τα έξοδα, ποιές είναι οι δικαστικές διαμάχες και γιατί πρέπει να καλύπτονται τα δικαστικά έξοδα από τα χρήματα της ΕΠΣΚ, που είναι και χρήματα των σωματείων;

Όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Βελτίωση γηπέδων, ποδοσφαιρικό υλικό, φαρμακευτικό υλικό, στήριξη των ομάδων ή να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων για παράβολα, διαιτησία κ.α.;

Περιμένουμε τις επίσημες εξηγήσεις της ΕΠΣΚ όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο κόσμος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: Γιώργος Κρανής, Αλέξης Σφήκας, Αθανάσιος Γούλας, Ηλίας Χατζής, Λάζαρος Μαντζιάρας, Κωνσταντίνος Μπέσιος, Βησσάρης Σιούρτος, Αγγελος Μπουντούρης, Ηλίας Παπαλίτσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου