Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Επιτροπή εφέσεων ή επιτροπή επαφών με δημοσιογράφους;



Από χθες ο δημοσιογράφος Βασίλης Βέργης, μετέδωσε στον αέρα του ΣΠΟΡ ΦΜ, ότι η ποινή της ΑΕΚ για την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για δύο αγώνες, θα μειωθεί σε μία. Εκπληκτικό δεν είναι; Χωρίς να έχει ανακοινωθεί η απόφαση από την επιτροπή εφέσεων, οι δημοσιογράφοι ήξεραν τι πρόκειται να συμβεί! Πώς γίνεται κάτι τέτοιο;

Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί και φυσικά είναι αυτή ακριβώς. Προφανώς η απόφαση δεν εκδόθηκε σήμερα. Απλά τώρα ανακοινώθηκε, αφού πρώτα αναφέρθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό.  

Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό. Τα ερωτήματα που και πάλι προκαλούνται για τη λειτουργία αυτής της επιτροπής, είναι πολύ μεγάλα. Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν να ξέρουν οι δημοσιογράφοι μία απόφαση των δικαστών, πολλές ώρες πριν αυτή ανακοινωθεί επισήμως από το αρμόδιο όργανο. Κάτι δεν πάει καλά.
Που ήξερε ο δημοσιογράφος τι αποφασίστηκε ή τι θα αποφασιστεί από τους δικαστές;
Πολύ περισσότερο: Πώς γίνεται να διαρρέει, από αυτό το συγκεκριμένο όργανο, άλλη μία απόφαση πριν αυτή ανακοινωθεί; Είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν ή να ψαχθούν εσωτερικά γι’  αυτό το πολύ μεγάλο θέμα που προέκυψε, θέμα που θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης.   Τέτοια φαινόμενα πλήττουν  ανεπανόρθωτα την προσπάθεια που γίνεται ώστε να ξανακερδίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο την χαμένη του αξιοπιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου