Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

«Έφαγαν» ξύλο αλλά μηδενίστηκαν!


Οι τακτικοί δικαστές μηδένισαν τον Αστέρα Βλαχιώτη, μια ομάδα, που έφαγε ξύλο και ο προπονητής της διακομίστηκε στο νοσοκομείο με διαπιστωμένο τραυματισμό, ενώ άλλοι τακτικοί δικαστές αποφάσισαν διαφορετικά για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Το σκεπτικό της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, πραγματικά «σε βγάζει από τα ρούχα σου»!
Πριν την έναρξη του αγώνα Αχαϊκή – Αστέρας Βλαχιώτη για τη Γ’ Εθνική, έγινε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο και μεταξύ άλλων χτυπήθηκε με γονατιά στο πρόσωπο (από τον προπονητή τερματοφυλάκων των γηπεδούχων, όπως είπε ο ίδιος) ο προπονητής του Αστέρα, Νίκος Χελιώτης και σωριάστηκε στο χόρτο.

«Ένιωσα ξαφνικά να σκοτινιάζει. Όταν άνοιξα τα μάτια μου είδα πάνω μου τη γιατρό του αγώνα. Με εξέτασε και κάλεσε η ίδια ασθενοφόρο για να πάω στο νοσοκομείο. Χτυπήθηκα στο μάτι, στη μύτη και στον ώμο. Η όρασή μου επανήλθε κανονικά μετά από δύο μέρες, αλλά το αριστερό χέρι μου ακόμη δεν μπορώ να το τεντώσω 100% στο ύψος του ώμου», είπε στη FORZAPlus, ο προπονητής του Αστέρα…

«Υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας από την ώρα που φτάσαμε στο γήπεδο. Τα επεισόδια έγιναν στο ζέσταμα. Του προπονητή μας, στην ουσία του κατέβασαν τη μύτη! Ήταν μέσα στα αίματα και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Δήλωσα στον διαιτητή, ότι λόγω του τραυματισμού του προπονητή μας και του γενικότερου κλίματος που υπάρχει, δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι», λέει στη FORZA Plus, ο αρχηγός του Αστέρα Βλαχιώτη, Χάρης Μπριλάκης, που εξέφρασε την απορία «πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος του Ολυμπιακού να παίρνει την ομάδα και να φεύγει από την Τούμπα και να μηδενίζεται ο ΠΑΟΚ, κι εμείς να τρώμε ξύλο και να μηδενιζόμαστε εμείς!».

Ο διαιτητής κατέγραψε τα περιστατικά στο φύλλο αγώνα, η γιατρός του αγώνα στην έκθεσή της αναφέρει την ανάγκη να διακομιστεί ο προπονητής του Αστέρα Βλαχιώτη στο νοσοκομείο για εξετάσεις, στον φάκελο της υπόθεσης επισυνάφθηκε και η γνωμάτευση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Το εντυπωσιακό ήρθε στη συνέχεια.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, που απαρτίζουν οι τακτικοί δικαστές, Αλκιβιάδης Φερεσίδης, Χρυσούλα Παπαδοπούλου και Χριστίνα Ρούτση θεώρησε υπαίτια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα την ομάδα του Αστέρα Βλαχιώτη και την τιμώρησε με μηδενισμό και αφαίρεση 3 βαθμών.

Το φοβερό είναι το σκεπτικό της απόφασης.

Η επιτροπή δέχεται ότι ο προπονητής του Αστέρα υπέστη σωματική βλάβη, αλλά θεωρεί ότι παρόλα αυτά, το παιχνίδι έπρεπε να διεξαχθεί καθώς από καμιά διάταξη του ΚΑΠ ή του πειθαρχικού κώδικα, δεν συνάγεται ότι η παρουσία προπονητή στον πάγκο είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό… Αυτό λένε!!!

Στη μια περίπτωση μηδενίζεται η ομάδα που έφαγε ξύλο επειδή «δεν είναι απαραίτητη η παρουσία προπονητή για να γίνει παιχνίδι» και στην άλλη μηδενίστηκε ο ΠΑΟΚ επειδή ο Όσκαρ Γκαρσία προφασίστηκε τραυματισμό από ένα ρολό χαρτί, αλλά εκεί προφανώς έπρεπε να υπάρχει προπονητής για να γίνει το παιχνίδι!

«Επειδή δικαιολογημένα συγκρίνετε τις αποφάσεις, θα σας πω το εξής : Εγώ είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει στην Τούμπα, ο προπονητής του δέχτηκε ένα ρολό χαρτί, που έπεσε τυχαία από την κερκίδα. Εδώ μας έδειραν παράγοντες, παίκτες και ο προπονητής της Αχαϊκής. Πως να παίζαμε;», είπε ο προπονητής του Αστέρα, Νίκος Χελιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας ανακοίνωσε ότι δεν θα υποβάλει έφεση διότι «δεν έχουμε, πλέον, καμιά εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη».

«Απλά, μάλλον θα τα παρατήσουμε. Είμαστε ένα χωριό της Λακωνίας, που παλεύει με τις δικές του δυνάμεις, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε» είπε στη FORZA Plus, ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Πέτρος Τσεμπελής.

1 σχόλιο:

  1. Άρα και το περσινό Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ΚΑΚΩΣ διεκόπη. Η παρουσία του Γκαρσία δεν ήταν απαραίτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή