Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Νέα δέσμευση Βασιλειάδη για VAR και αναδιάρθρωση


Στο News24/7 μίλησε ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης και γι’ ακόμη μία φορά δεσμεύτηκε ότι και η αναδιάρθρωση θα γίνει κανονικά, αλλά  και το VAR θα χρησιμοποιηθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο για τους αγώνες της superleague

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που έδωσε:

Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος πώς θα προχωρήσει; Τι θα προβλέπει η τροπολογία που αναμένουμε από το υπουργείο σας;

«Η αναδιάρθρωση έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι και προβλέπεται τόσο στις προκηρύξεις της Super League και της FootballLeague, όσο και στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ομάδες με την ΕΡΤ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τροπολογία που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ψηφιστεί, αυτή έρχεται απλά για να ρυθμίσει το νέο τοπίο και νομοθετικά. Πρέπει να καταστεί σαφές αυτό, η τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο.

Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνωμοσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής».

Τι προγραμματίζετε ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Θα δούμε π.χ. το VAR; Τι θα γίνει με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές; Υπάρχουν τόσα και τόσα ανοιχτά θέματα…

«Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα σεζόν τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά. Κατ’ αρχάς το VAR θα χρησιμοποιείται στη Super League, αποτελώντας ένα ακόμη «όπλο» στη «φαρέτρα», στη μάχη που δίνεται για την εξάλειψη των «σκιών» που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Παράλληλα, μέσω της αναδιάρθρωσης δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον, με λιγότερες, αλλά περισσότερο ισχυρές ομάδες. Με περιορισμούς όπως για παράδειγμα αυτός που αναφέρετε, στον δανεισμό δηλαδή των ποδοσφαιριστών σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας, αλλά και όλοι αυτοί οι κανόνες που έχουν υπογραφεί στις τηλεοπτικές συμβάσεις από το περασμένο καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου