Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ένοχοι όλοι, τιμωρίες ο ΠΑΟΚ!



Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ άργησε αλλά… έκανε το καθήκον της. Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια πριν τον τελικό κυπέλλου, αλλά μόνο ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μεγάλη ποινή αφαίρεσης βαθμών, συν τις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μείον έξι βαθμούς και εφτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, η ΑΕΚ με ποινή τριών αγωνιστικών. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε για εισβολή οπαδών του στο ταρτάν τρεις ώρες πριν το ματς, γι’ αυτό θεωρήθηκε υπότροπος και μαζί τιμωρήθηκε για τα επεισόδια στην πεζογέφυρα. Η ΑΕΚ (και όμως) δεν θεωρήθηκε υπότροπη για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και έτσι απέφυγε τα χειρότερα.

Το πειθαρχικό όργανο δεν δέχθηκε το επιχείρημα των ομάδων για την ώρα τέλεσης των επεισοδίων. Άρα αν υπήρχε εισβολή την ώρα του αγώνα μάλλον θα έστελναν τον ΠΑΟΚ να παίξει σε άλλη χώρα!

Από εδώ και πέρα οι ΠΑΕ έχουν δικαίωμα να καταθέσουν έφεση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η αφαίρεση βαθμών για τον ΠΑΟΚ θα επιβληθεί από τα πλέι οφ. Το θέμα της αφαίρεσης εξαρτάται και αποφασίζεται από τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος.
      

1 σχόλιο: