Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Αλλάζουν οι ποινές για ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΠΑΟ-Ολυμπιακό;



Η εβδομάδα των Πρωτόδικων αποφάσεων για τους τέσσερις μεγάλους ολοκληρώθηκε. Εφέσεις γίνονται και πάμε να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν για αλλαγές (κυρίως μειώσεις) των ποινών.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ίσως και να μην χρειάζεται να καταθέσει έφεση για την τιμωρία τριών αγωνιστικών μετά τα επεισόδια στο κύπελλο. Ίσως και να πουν… «ευχαριστώ». Ήταν τόσο ελαστική η δικαιοσύνη μαζί τους που και έφεση να κάνουν, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αλλάξει η απόφαση για τα γεγονότα της αερογέφυρας.  

Για τον Ολυμπιακό και την απίστευτα μικρή τιμωρία του Καποδίστρια, ο οποίος αποδέχθηκε την άσκηση βίας στους παίκτες του Πλατανιά, περιμένουμε να παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και να ασκήσει έφεση. Είναι τόσο μεγάλη η πρόκληση για το κοινό αίσθημα, που ο εισαγγελέας έχει υποχρέωση να παρέμβει για να επανεξεταστεί το θέμα και να επιβληθεί μία δίκαιη ποινή για γεγονότα που όλοι παραδέχονται ότι έγιναν.

Για τον Παναθηναϊκό ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Ο μηδενισμός για το ματς με τον ΠΑΟΚ και η αφαίρεση βαθμών δεν μπορούν να αλλάξουν. Το μόνο που λογικά θα μειωθεί στην εφέσεων είναι η ποινή της έδρας.

Ο ΠΑΟΚ που τιμωρήθηκε πιο σκληρά ελπίζει βάσιμα ότι η ποινή τιμωρίας έδρας θα μειωθεί σε τρείς ή τέσσερις αγωνιστικές. Η ποινή αφαίρεσης βαθμών δεν μπορεί να μειωθεί. Ή θα παραμείνει ή θα σβηστεί εξολοκλήρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου