Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Σταθερός στις θέσεις του ο Γραμμένος



Μετά από διάφορες συσκέψεις η πλευρά Γραμμένου επισημοποίησε τις απαντήσεις-προτάσεις της προς FIFA και UEFA.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ παραμένει σταθερά αντίθετος με τη δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην επιστολή που έστειλε στη FIFA και την UEFA.

Στην επιστολή του, που είναι συνέχεια της συνάντησης, με το κλιμάκιο των FIFA/UEFA την Πέμπτη 8/6 και τη συγκέντρωση των Ενώσεων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του και είναι η αναμφισβήτητη πλειοψηφία, το Σάββατο 10/6 προτείνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Μείωση των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ από 21 σε 17 με πέντε μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όχι με έξι όπως ζητούν FIFA και UEFA

– Μείωση των ψήφων ψήφος των Ενώσεων από τρεις σε μία και διατήρηση μίας ψήφου κάθε ΠΑΕ της Super League στις ΓΣ της ΕΠΟ. Με την πρόταση αυτή γίνεται δεκτή η πρόταση των FIFA/UEFA για αύξηση της εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ.

– Εx officio δικαίωμα ψήφου στις ΓΣ της ΕΠΟ στους προέδρου των Ενώσεων και πρόβλεψη εκλογής μόνο για τους αναπληρωτές τους. Η πρόταση αυτή αντικρούει την πρόταση της ΠΔΕ/ΕΠΟ η πρότεινε στις FIFA/UEFA οι εκλέκτορες θα εκλέγονται ή θα διορίζονται από το ΔΣ των ΕΠΣ.
– Άρνηση στην πρόταση περί ίδρυσης επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου ως επιτροπή της ΕΠΟ ακόμα και αν έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα. Ζητείται από τις FIFA/UEFA να περιγράψουν επακριβώς τις αρμοδιότητες αυτής την επιτροπής.

– Αποδοχή της πρότασης περί ύπαρξης της «επιτροπής ελέγχου» (monitoring committee) που θα διοριστεί από τη FIFA και θα εποπτεύει την εφαρμογή κανονισμών και την οικονομική λειτουργία της ΕΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου