Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η τροπολογία και οι εκλογές στις 4 Αυγούστου



«12. Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται κατ` εξαίρεση οι διατάξεις του καταστατικού της».

Αυτή η παράγραφος  (12) του άρθρου 24 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) αντικαθίσταται στο νόμο μέσα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Ήταν κομμάτι της συμφωνίας FIFA και υφυπουργού έτσι ώστε η ΕΠΟ να εξαιρεθεί από τον αθλητικό νόμο όσον αφορά την διενέργεια ΓΣ και εκλογών.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη (13/07) και μέχρι τις 14/07 αναμένεται η έγκριση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο.

Μέσα στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι: Κατόπιν της διενέργειας της καταστατικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) στις 30-6-2017 και της εναρμόνισης του καταστατικού της με την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη φυσικής ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ε.Π.Ο.

Από εδώ και πέρα και εφόσον όλα αυτά γίνουν όπως προγραμματίστηκαν, η ΕΠΟ θα προκηρύξει εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν στις 4/8!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου