Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

"Προσπαθούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης έχει γίνει"

Στο θέμα της επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Κατόπιν ερωτήσεων που δέχθηκε είπε:
«Εμείς από την πλευρά μας δεν είμαστε ούτε διωκτική αρχή, ούτε εισαγγελική αρχή. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξειδικευτεί περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο εντός πεδιάς, γιατί όλο το υπόλοιπο είναι κοινό ποινικό δίκαιο. Δεν είναι πλαίσιο πεδιάς, είναι κοινό ποινικό δίκαιο.
Ο ξυλοδαρμός και η μαφία δεν φτιάχνεται με αθλητικό νόμο, ούτε αντιμετωπίζεται με αυτόν. Υποθέτω τουλάχιστον. Οι συλλήψεις είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας, η απονομή της δικαιοσύνης είναι αρμοδιότητα των οργάνων της δικαιοσύνης.
Και όλοι κρίνονται γι’ αυτό. Αλλά επειδή είστε και μέλος του ΠΣΑΤ και επειδή είμαι δίπλα σας κάθε φορά που στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, θα πρέπει και ο ΠΣΑΤ να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες γιατί πολλά από τα θύματα των επιθέσεων είναι πρωτοσέλιδα για καιρό σε συγκεκριμένες εφημερίδες, συγκεκριμένων κατευθύνσεων και με τίτλους που παραπέμπουν σε πόλεμο, για να είμαστε εδώ όλοι ειλικρινείς μεταξύ μας.
Εδώ πλέον μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες στη μάχη παλινόρθωσης εξουσιών, διαμάχης εξουσιών, δεν έχει σημασία, και λίγο μετράει στον κόσμο, προσπαθούν να καταστρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξυγίανσης έχει γίνει και μιας νέας μέρας και νέων βάσεων που έχουν τοποθετηθεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Της αναδιάρθρωσης, του νέου τοπίου στα τηλεοπτικά δικαιώματα, της σεζόν που έχουμε σχεδόν 100% αύξηση στα εισιτήρια. Σεζόν που δεν ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.
Και υπάρχουν και συγκεκριμένες συμπεριφορές. Για τις συμπεριφορές αυτές είναι γνώστες τα όργανα της δικαιοσύνης και από εκεί εμείς περιμένουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ούτε να κατηγορήσουμε, ούτε να συλλάβουμε, ούτε να καταδικάσουμε. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τις επόμενες κινήσεις, αλλά σας ξαναλέω ότι όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης και κυρίως όταν μιλάμε και για επιθέσεις οι οποίες έχουν προαναγγελθεί.
Και δεν μπαίνω σε διαδικασία συνωμοσιολογίας, το έκανε ο ένας, είναι προβοκάτσια, δεν το έκανε ο άλλος. Δεν είναι ούτε η δουλειά μου αυτή, ούτε σωστό, ούτε αρμόζον, ούτε πρέπον.
Η ίδια η κοινωνία θα πρέπει να αποτινάξει από πάνω της το ζυγό αυτό που καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς θεσμικά έχουμε πάρει πάρα πολλές πρωτοβουλίες, έχουμε θωρακίσει, έχουμε συνεργαστεί με τις διεθνείς ομοσπονδίες, έχουμε αλλάξει την πραγματικότητα. Για τη διαιτησία δεν φωνάζανε τόσα χρόνια; Ανεξαρτητοποιήθηκε η διαιτησία; Έφυγε από τους παράγοντες της ΕΠΟ; Έφυγε. Υπάρχουν ξένοι στο τιμόνι της; Υπάρχουν. Υπάρχει η FIFA από πάνω; Υπάρχει. Μπαίνουν στους μεγάλους αγώνες ξένοι διαιτητές; Μπαίνουν. Τι άλλο να γίνει;
Τι άλλο να γίνει; Και στο τέλος της ημέρας ποδόσφαιρο είναι. Γιατί κάποιοι το υπερθεματίζουν τόσο πολύ; Γιατί δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τους ενδιαφέρουν πράγματα πέρα και έξω από το ποδόσφαιρο. Και αυτό ο κόσμος πλέον το καταλαβαίνει. Το κατανοεί και στέκεται στο πλευρό μας σε όποια αλλαγή προσπαθούμε να φέρουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου