Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τι έλεγαν οι συνεργάτες Μαρινάκη με τους δράστες της επίθεσης στον Τζήλο;



Όλα αυτά είναι στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση ξυλοδαρμού Τζήλου. Μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει; Ας το κάνει στα δικαστήρια. Τα νέα στοιχεία ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας από το documentο. Μέσα στο νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αναφέρεται:

Μετά την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, οι αρχές, όπως έχει γίνει γνωστό, κατέληξαν προς το παρόν σε δύο πρόσωπα ως δράστες της επίθεσης, τον Δημήτρη Μαντατά, ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό και τον Χρήστο Πρωτογεράκη.

Και οι δύο φερόμενοι ως δράστες είχαν τηλεφωνικές επαφές με πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, τόσο πριν, όσο και μετά την επίθεση στον Λαρισαίο ρέφερι. Μανταντάς και Πρωτογεράκης μάλιστα εμφανίζονται να σχετίζονται και οι ίδιοι με τους "ερυθρόλευκους" κι όχι μόνο. Συγκεκριμένα από την έρευνα των αρχών στον λογαριασμό τους στο Facebook προέκυψαν φωτογραφίες από το γήπεδο Καραϊσκάκη και τις κερκίδες του Ολυμπιακού, ενώ σε μία φωτογραφία εμφανίζεται κι ο ίδιος να κρατάει στα χέρια του ένα Κύπελλο. Υπενθυμίζεται ότι ο Μανταντάς έχει “βαρύ” ποινικό μητρώο, καθώς στο παρελθόν είχε διαπράξει τουλάχιστον 50 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες!

Από την πλευρά του ο Πρωτογεράκης φέρεται να είχε εργαστεί ως οδηγός και προσωπικό ασφαλείας σε πρόσωπα που είχαν σχέση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι συνομιλίες με Συντιχάκη και Κονταρό

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι όχι μόνο η επικοινωνία που είχαν οι δύο φερόμενοι ως δράστες με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και η συχνότητά τους. Ένας εξ αυτών, ο Νίκος Συντιχάκης (υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Capital), φέρεται να επικοινωνεί τέσσερις φορές με τον Δ.Μανταντά και 31 (!) φορές με τον Χρ.Πρωτογεράκη μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο αποδίδεται από την έρευνα των αρχών στον ίδιο και στην εταιρεία Capital Ship Management Corp., συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με τον Δ.Μανταντά εμφανίζεται να συνομιλεί ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο σχετίζεται με τον επιχειρηματία. Ο λόγος για τον γνωστό λαουτιέρη Μανώλη Κονταραράκη (γνωστός ως Κονταρός). Μανταντάς και Κονταρός μάλιστα επικοινωνούν περί τις 52 φορές (!) όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, που αποκαλύπτει η εφημερίδα. Τρία από τα τηλεφωνήματα φέρονται να έγιναν το βράδυ της 11ης και το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου 2018, την ημέρα δηλαδή που οι δράστες της επίθεσης μετέβησαν στη Λάρισα προκειμένου να προετοιμάσουν την επίθεση στον Θανάση Τζήλο, μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, Μανταντάς και Κονταρός γνωρίζονται και μάλιστα ο πρώτος φέρεται να είναι το πρόσωπο που βοηθάει τον τραγουδιστή στις μετακινήσεις του, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι Κονταρός και Μαρινάκης συνδέονται μεταξύ τους με στενή φιλική σχέση από το 1998, ενώ είναι και κουμπάροι.

O φρουρός του Μαρινάκη και ο Καραπαπάς

Ένα ακόμη πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει τηλεφωνικές επαφές με έναν εκ των δραστών είναι ο προσωπικός σωματοφύλακας του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μάρκος Σταυρουλάκης. Πρόκειται για πρώην λιμενικό και πρόσωπο το οποίο είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για φόνο. Ο Σταυρουλάκης είναι πάντα παρών στις μετακινήσεις του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σταυρουλάκης εμφανίζεται να συνομιλεί δώδεκα φορές με τον Δ.Μανταντά, ενώ φέρεται να αντάλλαξε και εννιά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο του Χρ.Πρωτογεράκη στις 11 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν οι δράστες της επίθεσης μεταβούν στη Λάρισα ώστε να προετοιμάσουν την επίθεση στον Τζήλο.

Με τον Πρωτογεράκη εμφανίζονται όμως να συνομιλούν ακόμη δύο πρόσωπα. Το ένα είναι ο Παναγιώτης Βρεττός, με κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδίδεται σε αυτό το όνομα καθώς και στην εταιρεία Curzon Shipbrokers Corp. Πρόκειται για εταιρεία η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", είναι συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Το άλλο πρόσωπο με το οποίο συνομιλεί ο ο Πρωτογεράκης φέρεται να είναι ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς. Συγκεκριμένα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που περιέχονται στη δικογραφία, περιλαμβάνεται επικοινωνία του Πρωτογεράκη με κινητό τηλέφωνο που αποδίδεται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όταν αναζητήσει κανείς το τηλέφωνο αυτό στην εφαρμογή WatsApp, εμφανίζεται το πρόσωπο του Καραπαπά, ενώ το ίδιο τηλέφωνο χρησιμοποιούν και οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί του για να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό.

Εκτός όμως από τις επικοινωνίες με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης στον Τζήλο, στα στοιχεία της δικογραφίας περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των προσώπων του περιβάλλοντος Μαρινάκη. Συγκεκριμένα ο Μ.Σταυρουλάκης φέρεται να επικοινωνεί δύο φορές με κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδίδεται στον Π.Βρεττό, δύο φορές με τον Ν.Συντιχάκη κι επτά φορές με σταθερό τηλέφωνο που αποδίδεται στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ακόμη ο Μ.Κονταρός εμφανίζεται να συνομιλεί 46 φορές με τον Ν.Συντιχάκη και εννιά με τον Κ.Καραπαπά.

1 σχόλιο: