Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Προχωράει ο Μαρινάκης σε δύσκολη θέση ΑΕΚ και Παναθηναϊκός


Μερικοί θεώρησαν ότι αυτό ήταν ένα σενάριο που δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει. Να όμως που η Αlter Ego του Μαρινάκη είναι στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την αγορά της Forthnet.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα οι ανέθεσαν στη Νomura και στην Grand Thorton να αξιολογήσουν την πρόταση της Αlter Ego προκειμένου στη συνέχεια τα δύο πορίσματα να τεθούν υπόψη των αρμόδιων τραπεζικών επιτροπών, οι οποίες και θα λάβουν τις αποφάσεις. Παράλληλα οι τράπεζες ανέθεσαν στα νομικά τους τμήματα την προετοιμασία των συμβάσεων που θα υπογράψουν με την Αlter Ego.

Όλες οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου τον Οκτώβριο να υπογραφεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αlter Ego θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατ. Ευρώ!

Και όλα αυτά για μια καταχρεωμένη επιχείρηση που έχει δάνεια πολλών εκατομμυρίων τα οποία πρόκειται να διαγραφούν!

Αυτή η εξέλιξη βάζει με την πλάτη στον τοίχο τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχουν συμβάσεις με τη NOVA. Η ΠΑΕ Άρης και μερικές ακόμη φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα με αυτή την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου