Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Άρχισαν οι αποκαλύψεις για Σκουτέρη και επιτροπή εφέσεων



Όλα γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η πιο περίεργη πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, η επιτροπή εφέσεων δηλαδή, αυτή που και στο παρελθόν απασχόλησε πάρα πολύ, εξακολουθεί να προκαλεί με τις αποφάσεις της.

Οι αποκαλύψεις γι’ αυτή την επιτροπή και τον πρόεδρό της Σκουτέρη. Ξεκίνησαν! Και δεν θα σταματήσουν…

Διαβάστε τι αποκαλύφθηκε σήμερα στο SDNA: «Με αφορμή την νέα αθώωση-πρόκληση του Ολυμπιακού για το ξύλο στους παίκτες του Πλατανιά το SDNA ξεκινά έρευνα για έργα και ημέρες του δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Έργα που προκαλούν φρίκη στον μέσο Έλληνα φίλαθλο...

πό το SDNA έχετε επανειλημμένως διαβάσει για μια μόνιμη «παραφωνία» που παρατηρείται στις τάξεις των τακτικών δικαστών που συγκροτούν τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Αναφερόμαστε στην περίφημη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εκεί όπου προεδρεύει ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Δημήτρης Σκουτέρης, ο οποίος εξελέγη από την υπόδικη ΕΠΟ στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 (τα 5 μέλη της Επιτροπής, τακτικά και αναπληρωματικά, εξελέγησαν τότε από μια λίστα με 10 δικαστές).

Η Επιτροπή Εφέσεων του κ. Σκουτέρη, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πειθαρχικές επιτροπές στις δύο επαγγελματικές λίγκες και στην ομοσπονδία, έβγαζε κατά καιρούς αποφάσεις που προβλημάτιζαν, προκαλούσαν σχόλια και ψιθύρους.

Αυτό στην αρχή, με τα πρώτα δείγματα.

Πλέον, σχεδόν δύο χρόνια μετά, μπορούμε να μιλάμε για σκανδαλώδεις αποφάσεις πρώτου μεγέθους!

Το SDNA αποφάσισε να ερευνήσει τα έργα και τις ημέρες του κ. Σκουτέρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναλύσει την κατάσταση ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του…

Θα αναφέρουμε περιληπτικά μόνο τις πιο σημαντικές από τις αποφάσεις της Επιτροπής του, μήπως κι έτσι αναδειχθεί ο «σκοτεινός ρόλος» που ολοένα και περισσότεροι στο ελληνικό ποδόσφαιρο λένε πλέον ότι παίζει.

Η Επιτροπή Εφέσεων ήταν εκείνη που διατήρησε την σκανδαλώδη ποινή των 4 αγωνιστικών στον Μπεργκ, αγνοώντας επιδεικτικά το φύλλο αγώνα του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο. Μια απόφαση που όφειλε να διορθώσει αφού ήταν πασιφανές πως ήταν λανθασμένη καθώς βασίστηκε σε χρήση βίντεο που απαγορεύεται βάσει κανονισμού να κάνει η Επιτροπή.

Ο ίδιος ο κ. Σκουτέρης, σε μια πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση, ήταν παρών στο Διαιτητικό Δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η προσφυγή του Παναθηναϊκού για την ίδια υπόθεση! Ήταν εκεί ως… θεατής, με την παρουσία του να προκαλεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά.

Η Επιτροπή Εφέσεων ήταν εκείνη μου μόλις χθες μείωσε την ποινή του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Πλατανιά, από 3 αγωνιστικές σε… μηδέν!

Το θαύμα του Σκουτέρη: Έκανε... 2 τις 8 αγωνιστικές του Ολυμπιακού!

Η Επιτροπή Εφέσεων ήταν εκείνη που μείωσε την ποινή του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» από 4 αγωνιστικές σε μία! Έτσι, για τους αγώνες με Πλατανιά και με ΑΕΚ για το Κύπελλο εντός και εκτός έδρας, οι 8 αγωνιστικές που είχε τιμωρηθεί συνολικά ο Ολυμπιακός, έγιναν… 2!

Την ίδια ώρα που... τάραξε στη νομιμότητα ΠΑΟΚ (έμειναν 7 οι αγωνιστικές), ΑΕΚ (έμειναν 3) και Παναθηναϊκό (αφαίρεση βαθμών, τιμωρία Μπεργκ κ.α) η Επιτροπή που προΐσταται ο Σκουτέρης αλλοιώνει το επόμενο πρωτάθλημα και τους όρους διεξαγωγής του πριν ακόμα αυτό αρχίσει, καταργώντας κάθε έννοια ισονομίας!

Θαυμάστε τώρα ορισμένες συμπτώσεις: Η Επιτροπή Εφέσεων ήταν εκείνη που μείωσε την ποινή του Φρανσουά Μοντέστο από 15 μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, σε… 4 μήνες (τους καλοκαιρινούς!).

Η Επιτροπή Εφέσεων ήταν εκείνη που μείωσε την ποινή του Σεμπά από 3 αγωνιστικές σε 2, καθώς βάφτισε… «απόπειρα βιαιοπραγίας» την τρικλοποδιά στον Αραούχο!

Ο,τι απόφαση έπαιρναν συνάδελφοι του, τακτικοί δικαστές τις πετούσε στα σκουπίδια. Αρκεί να αφορούσαν τον Ολυμπιακό. Στις υπόλοιπες αποφάσεις που αφορούσαν τους ανταγωνιστές των πρωταθλητών, παρέμενε αταλάντευτος και τις διατηρούσε.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εφέσεων έριξε 20.000 ευρώ πρόστιμο στον Μελισσανίδη για μια δήλωσή του στα… μπουζούκια, για τον Δελφάκη που θα σφυρίζει στα τρένα, και άλλα τόσα χρήματα τον Ιούνιο του 2016 για μια ανακοίνωση που είχε βγάλει η ΑΕΚ κατά της ΕΠΟ τον… Αύγουστο του 2015! Η ΑΕΚ τότε είχε αθωωθεί πρωτοδίκως, αλλά είχε ασκήσει έφεση ο κύριος Μπαξεβάνης…

Τα παραπάνω, είναι όσα πολύ πρόχειρα θυμόμαστε από τις σκανδαλώδεις αποφάσεις του οργάνου που προεδρεύει ο Δημήτρης Σκουτέρης.

Γιατί δεν παρεμβαίνει ο Κοντονής ενώ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;

Για όλα αυτά άραγε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής, έχει άποψη; Τα γνωρίζει; Και αν τα γνωρίζει (που εμείς είμαστε σίγουροι γι’ αυτό) τι λέει; Και κυρίως, τι προτίθεται να κάνει; Η αδιαφορία του πάντως σε θέματα που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης τον καθιστά αν μη τι άλλο συνυπεύθυνο. Όχι φυσικά σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων, διότι οι Υπουργοί δεν πρέπει και δεν έχουν το δικαίωμα να εμπλέκονται, αλλά οφείλει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που υπηρετεί, να παρέμβει όχι σε συγκεκριμένη υπόθεση αλλά σε ό,τι αφορά τη σύνθεση και τον ρόλο ορισμένων.

Είναι ο μοναδικός Υπουργός που τα έβαλε με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο και τώρα γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη ενώ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Κι αυτό προκαλεί απορίες... Να φοβήθηκε άραγε την επικοινωνιακή καταιγίδα της Εγκληματικής Οργάνωσης;

Όπως και να ´χει: Οι ομάδες και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που θεωρούν ότι ο κ. Σκουτέρης κρύβεται πίσω απ’ όλες αυτές τις αποφάσεις και τον «δείχνουν» ως τον βασικό υπεύθυνο (πρόεδρος γαρ...), ολοένα και πληθαίνουν, ενώ καταγγέλλεται ευθέως πλέον από ΠΑΕ ότι παίζει έναν «σκοτεινό ρόλο», συνήθως συμπτωματικά υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας…

Οι αποφάσεις είναι τόσο μονόπλευρες που βγάζουν πλέον μάτι. Κι η Δικαιοσύνη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα. Πρέπει ΚΑΙ να είναι τίμια και να φαίνεται.

Οι αποκαλύψεις του SDNA για τον ρόλο του κυρίου Σκουτέρη μόλις ξεκίνησαν. Υπάρχουν άλλωστε δεκάδες χιλιάδες λόγοι για να ερευνηθούν τα έργα και οι ημέρες του κυρίου Σκουτέρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου