Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Άλλο ένα «ναι» Βασιλειάδη στην UEFA



Από το  πρωί έγινε γνωστό ότι πραγματοποιείται μία ακόμη σύσκεψη εκπροσώπων της UEFA με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Όπως φαίνεται ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, έχει να κάνει με την  κατάργηση του «νόμου Κοντονή» που αφορά στα διοικητικά μέτρα κατά της βίας και προβλέπει τη δυνατότητα του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργού, έπειτα από γνώμες της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ να αναβάλει αγώνες, αγωνιστικές ή και ολόκληρες διοργανώσεις, λόγω απειλής τέλεσης επεισοδίων.  

Η UEFA θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου είναι καταχρηστική και αντιπρότεινε, τη λήψη ελαφρύτερων μέτρων, όπως η απαγόρευση μετακίνησης φιλοξενούμενων οπαδών, το κλείσιμο της θύρας που φιλοξενεί του φανατικούς οπαδούς, ή ακόμα και τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές.

Το μέτρο της αναβολής αγώνων είναι κατά την UEFA το έσχατο και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον πριν ληφθούν άλλα «επιεικέστερα» μέτρα.

Ο Βασιλειάδης από την πλευρά του δεν έχει δείξει προθυμία να εφαρμόσει τον συγκεκριμένο νόμο τον οποίο και αυτός θεωρεί καταχρηστικό.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου