Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

«Μπήκαμε στην ουσία των προβλημάτων στο ποδόσφαιρο…»



Στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων μίλησε ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης και αναφορικά με τις εξελίξεις στην ΕΠΟ τόνισε:

«Ελπίζω πως θα δούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με τις παρεμβάσεις που έγιναν, με τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν οι FIFA και UEFA  που για πρώτη φορά μπήκαν στην ουσία των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, πιστεύω θα δούμε κάτι καλύτερο. Είμαστε μπροστά σε μία νέα μέρα».

Προσέθεσε: «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε που μία ελληνική νομική οντότητα καταφέραμε επιτέλους να διέπεται από τον ελληνικό νόμο, ωστόσο αυτό ήταν το ζητούμενο εδώ και δεκαετίες. Το πώς θα λειτουργήσει η νέα διοίκηση, είναι επίσης ζητούμενο».

Για το μεγάλο θέμα των τηλεοπτικών ο Βασιλειάδης ανέφερε: «Super League και NOVA πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να βρεθεί η χρυσή τομή. Το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητισμός, γενικότερα, δεν αντέχει άλλα εξώδικα» και ξεκαθάρισε ότι «ΕΡΤ και Cosmote είναι εκτός κουβέντας»

Αφού ευχήθηκε «να δούμε μια καλή διαιτησία που δεν θα επηρεάζει την εξέλιξη των αγώνων», ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης ολοκλήρωσε: «Με το άνοιγμα της Βουλής θα έχουμε τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις ως προς το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Θα αφορά επί της ουσίας το "ιδιώνυμο", με κάποιες παραλλαγές που δεν διαφοροποιούν ιδιαίτερα τη σημερινή κατάσταση. Η μεγάλη αλλαγή έρχεται σε συνεργασία με την UEFA και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Επεξεργαζόμαστε το νομικό χάρτη για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θέμα της ασφάλειας των γηπέδων. Είναι, όμως, ένα θέμα που δεν λύνεται σε μία μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου