Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Αυτά δίνει ο Βασιλειάδης, αυτά ζητάνε οι ομάδες


Αύριο Τετάρτη οι εκπρόσωποι της SuperLeague συζητάνε με τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη το θέμα της αναδιάρθρωσης. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης φαίνεται ότι θα επιμείνει στο σχέδιο για 20 ομάδες και την χρηματοδότηση  από την ΕΡΤ.
Από την άλλη οι ομάδες θα μιλήσουν για: «Πρωτάθλημα που δεν μπορεί να ξεκινήσει με επτά ομάδες (Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία και Απόλλωνας) χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Αυτές οι έξι ομάδες (πλην Ξάνθης) έχουν υπογράψει ότι δεν θα κινηθούν μεμονωμένα και πως θα μπλοκάρουν την έναρξη της λίγκας εφόσον δεν βρουν τηλεοπτική στέγη.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, ενώ το ποσό που διεκδικούν ανέρχεται στα 15 εκάτ. ευρώ.

Δεύτερον οι ΠΑΕ απορρίπτουν την πρόταση του Βασιλειάδη για πρωτάθλημα με 20 ομάδες, όμως αντιπροτείνουν τη σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων του πρωταθλήματος, δηλαδή την ερχόμενη σεζόν να πέσουν τέσσερις και να ανέβουν δύο, ενώ ο Βασιλειάδης αν δεν περάσει η πρόταση για πρωτάθλημα με 20 ομάδες προτείνει ως plan b να υποβιβαστούν από το επόμενο πρωτάθλημα έξι ομάδες και να ανέβουν δύο ώστε το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 12 ομάδες, κάτι που αρνούνται οι ΠΑΕ της Super League».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου