Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή σοκ για τον Παναθηναϊκό και το πρωτάθλημα



Η NOVA βλέπει μπροστά και είναι υποχρεωμένη να προασπίσει τα συμφέροντά της, προβλέποντας κάθε τι που μπορεί να γίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο και χρηματοδοτεί, έχοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής του.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η NOVA έστειλε επιστολή στη SuperLeague και προειδοποιεί για τις αλλαγές στην υπάρχουσα σύμβαση, αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα.

Είναι πολύ κυνικό, αλλά και απόλυτα ρεαλιστικό. Σε αυτή την επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «5. Τονίζουμε ωστόσο ότι το ποσό της ανωτέρω προτεινόμενης Αμοιβής (σ.σ. 30 εκ. ευρώ) ισχύει υπό την αίρεση της συμμετοχής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε ολόκληρη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, καθώς και στο εν ισχύ σύστημα κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, εφόσον η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν συμμετάσχει εξαρχής στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και στο εν ισχύ σύστημα κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή αποχωρήσει / αποβληθεί εξ οποιασδήποτε αιτίας, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Πρωταθλήματος από αυτό ή από το εν ισχύ σύστημα κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τότε, αναφορικά με τη διαμόρφωση της Αμοιβής, αφενός θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα στα άρθρα ΙΧ παρ. 3.β. της από 25.7.2013 Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων (Δικαιώματα Ελλάδας – ΣΚΔ Ελλάδας) όπως αυτή έχει τροποποιηθεί, επεκταθεί και ισχύει  και αφετέρου, επιπρόσθετα προς τη ρύθμιση του προαναφερθέντος άρθρου της ΣΚΔ Ελλάδας, δεδομένου, ότι η μη συμμετοχή / αποβολή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από το Πρωτάθλημα της SL θα οδηγήσει σε σημαντική αποδυνάμωση της συνολικής εμπορικής απήχησης και αποτίμησης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της Super League, η SL και συνδρομητική μας πλατφόρμα συμφωνούν ότι θα αναθέσουν από κοινού σε αναγνωρισμένη ανεξάρτητη (και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη) ελεγκτική εταιρεία ή εταιρεία συμβούλων (ενδεικτικά αναφερόμων της Deloitte και της KPMG) τη σύνταξη μελέτης της αποτίμησης της περαιτέρω τυχόν προκύπτουσας απομείωσης της αξίας του συνολικού προϊόντος. Η ολοκλήρωση της ως άνω μελέτης και η συνακόλουθη εφαρμογή των αποτελεσμάτων της δεν θα πρέπει να ξεπεράσουν χρονικά την περίοδο των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία τυχόν αποχώρησης / αποβολής κλπ της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ από το Πρωτάθλημα, ενώ την ολοκλήρωση της σύνταξης της συγκεκριμένης μελέτης θα αναστέλλονται προσωρινά οι τότε υπολειπόμενες καταβολές της Αμοιβής προς τη SL.

6. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-19 η προβλεπόμενη στις Συμβάσεις Κεντρικής Διαχείρισης διαδικασία των play off θα πρέπει να ισχύσει κανονικά.

Εν αναμονή της τοποθέτησης σας και με επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας, παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε επικοινωνία και διευκρίνιση.

Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου