Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Οι καθηγητές ιατρικής κατακεραυνώνουν τον Γκαρσία



Είναι κορυφή στην ιατρική. Είναι πολύπειροι. Ο Βασίλης Χαλβατζούλης που ήταν  και αντιπρόεδρος στο Διαβαλκανικό, αλλά και  ο καθηγητής ιατροδικαστικής Ματθαίος Τσούνγκας. Ο πρώτος είδε τις εξετάσεις του Γκαρσία από κοντά, ο δεύτερος εξοργίστηκε με όσα βλέπει και ακούει.

Σήμερα και οι δύο κατακεραύνωσαν τα επιχειρήματα του Ολυμπιακού. Ο Χαλβατζούλης είπε: «Οι πληροφορίες ήταν, ότι η διάγνωση από τις εξετάσεις ανέφερε υποκειμενικά ενοχλήματα εγκεφαλικής διάσεισης. Αυτό δεν μπορεί κανείς γιατρός να το εκτιμήσει, δεν υπάρχει ειδικό όργανο για τη ζάλη ή τον έμετο για παράδειγμα... Η διάσειση μπορεί να διαπιστωθεί μόνο όταν υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα. Οι εξετάσεις που είχε κάνει ο κ.Γκαρθία ήταν αρνητικές, αλλά προληπτικά έπρεπε να μείνει μέσα, για να αποδειχτεί αν όντως ήταν αυτά αληθινά. Το πρωί που ρώτησα μου είπαν ότι γύρω στις 8:30 υπέγραψε μόνος του κι έφυγε. Που σημαίνει ότι ήταν πολύ καλά».
Και συμπλήρωσε: «Ο γιατρός του αγώνα είπε ότι είναι ένα μικρό οίδημα, αλλά μπορούσε να κάτσει στον πάγκο. Όλη αυτή η ιστορία είχε άλλο σκοπό κι όχι την προφύλαξη του αρρώστου από κάποιο κακό. Είναι μία ιστορία που ιατρικώς δεν στέκει πουθενά, από τη στιγμή που όλα ήταν αρνητικά, όλες οι εξετάσεις. Οι λόγοι ήταν διαφορετικοί... Δεν κινδύνευε η υγεία του. Δεν υπήρχε κάτι ιατρικά κάτι που να μην του επέτρεπε να κάνει τη δουλειά του».

Ο κ. Τσούνγκας τόνισε: «Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτά που είδα με έκαναν να βγω από τα ρούχα μου. Συγκρίνοντας όσα είδα με άλλους τραυματισμούς παικτών, με έκαναν να απορώ. Μιλάμε για ένα ασήμαντο τραύμα και νοσηλεύτηκε για 2 ημέρες. Αν με χτυπήσει ένα ρολό χαρτί από την άλλη και ισχυρίζομαι ότι ζαλίζομαι, οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι προληπτικά να με κρατήσουν μέσα. Αλλά αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι αυτά που ισχυρίστηκε ο κ.Γκαρθία δεν στέκουν. Πρόκειται για μία ασήμαντη σωματική βλάβη, που δεν χρίζει ιατρικής νοσηλείας. Είναι μία εκχύμωση μικρής επιφάνειας στο άνω χείλος από μέσα, μάλλον λίγο πιέστηκε κι έκανε αυτή την εκχύμωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου