Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Τα "άσφαιρα" της Εγκληματικής Οργάνωσης


Πολύ δυνατό είναι το κυβερνητικό ρεπορτάζ της εφημερίδας FORZA. Βρήκαμε αυτό το κείμενο και αξίζει να το διαβάσετε. Βγαίνουν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα:

"Οι μέρες των εορτών είναι παραδοσιακά "νεκρές" από ειδησεογραφία και στα ΜΜΕ επενδύουν περισσότερο σε απόψεις και αναλύσεις. Το τελευταίο διάστημα, τα εξαπτέρυγα της πάλαι ποτέ (ελέω Βουρλιώτη) Εγκληματικής Οργάνωσης θέλησαν να "αποκαλύψουν" δήθεν παρασκηνιακές πληροφορίες για ρωγμές και κλυδωνισμούς στην ΕΠΟ, χρησιμοποιώντας ίσως ως πληροφορίες, τους ευσεβείς πόθους ανθρώπων που βρίσκονται ακόμη και μέσα στην Ομοσπονδία.

Είναι φανερό ότι έχουν χάσει το παιχνίδι και το νιώθουν, δεν θέλουν όμως να συμβιβαστούν με τη νέα κατάσταση, και προσπαθούν να συνεχίσουν τη μάχη, με τον τρόπο, που αυτοί πολύ καλά ξέρουν!

Ποιο είναι το "αφήγημα" της Εγκληματικής; Μα η περιβόητη Συμμαχία ΠΑΟΚ- ΑΕΚ και το πόσο εύκολα αυτή θα σπάσει, με δεδομένο ότι η κόντρα για το πρωτάθλημα έχει ανάψει για τα καλά και η κάθε απόφαση διαιτητή ή δικαστή υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας, δημιουργεί υποψίες "έκρηξης" πότε του Ιβάν Σαββίδη και πότε του Δημήτρη Μελισσανίδη...

Από την πλευρά τους είναι λογικές τέτοιου είδους υποψίες (ή πόθοι), καθώς με 20ετή εμπειρία, κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια! Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι και συμφωνία κυρίων μπορεί να υπάρξει και ψυχραιμία στη διαχείριση κρίσεων, ενώ ξεχνούν ότι όλες οι πιθανές παρεξηγήσεις λύθηκαν λόγω σωστών χειρισμών είτε της Ομοσπονδίας, είτε των ίδιων των ομάδων.

Περίμεναν ότι η τιμωρία του Χιμένεθ ή η τιμωρία των 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων θα ήταν ικανές να δημιουργήσουν εμφύλιο, ξεχνούν όμως ότι οι αποφάσεις αυτές, ακόμη κι αν δεν είναι στο σύνολό τους σωστές, βγήκαν από τακτικούς δικαστές, που ήταν μια αλλαγή που συμφωνήθηκε και επιβλήθηκε από τη Συμμαχία. Γι΄ αυτό και όλοι τις σεβάστηκαν, ακόμη κι αν ένιωθε ο καθένας από την πλευρά του δεν ήταν δίκαιες.

Περιμένουν σφυρίγματα εύνοιας ή αδικίας σε κάποιον από τους δύο για να δημιουργήσουν εκ νέου διχόνοια και να "αποκαλύψουν" διάσπαση της ενότητας του Συμβουλίου της ΕΠΟ. Νερό στο μύλο τους ρίχνει η αποστασιοποίηση των δυο Ποντίων, αγνοώντας όμως επιδεικτικά την καλή συνεργασία σε όλα τα θεσμικά θέματα των δύο ΠΑΕ.

Ασφαλώς όλες οι δήθεν πληροφορίες διοχετεύονται στην κοινή γνώμη από ΜΜΕ συγκοινωνούντα δοχεία, που είναι εμφανώς στο πλευρό της Ε.Ο. Φαίνεται πως η διαδρομή της πληροφορίας γίνεται ακόμη και από πρόσωπα μέσα στην Ομοσπονδία, που ενδεχομένως ονειρεύονται ισχυροποίηση του ρόλου τους με επιστροφή σε παλαιά καθεστώτα... Ονόματα ούτως ή άλλως, που υπήρχαν στην καθημερινότητα των ΜΜΕ, που είναι προσκείμενα στην Ε.Ο., ξαφνικά έπαψαν να εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα. Μην κάνουν τον κόπο να ξεκαρφωθούν βάζοντάς τα μετά από αυτό το άρθρο, έχουν γνώση οι φύλακες πλέον.

Το δικό μας ρεπορτάζ όμως λέει άλλα και αν θυμάστε καλά, τα "κυβερνητικά" ρεπορτάζ της FΟRZA τον τελευταίο χρόνο έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας. Καταρχήν σήμερα που μιλάμε όλοι οι σύμβουλοι της ΕΠΟ δείχνουν συσπειρωμένοι όσο ποτέ γύρω από τον Βαγγέλη Γραμμένο. Με τη μεθοδικότητά αυτούς τους 4 μήνες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει κερδίσει ακόμη περισσότερο την εκτίμηση των συμβούλων του, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, ενώ έχει δημιουργήσει μια ατζέντα, που την πιστεύουν και συντάσσονται όλοι. Φυσικά λάθη γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται και είναι κάτι απολύτως φυσικό αφού η 20ετία δε σβήνει τόσο γρήγορα. Οι αλγόριθμοι με τα ποσοστά και τους αριθμούς της κάθε πλευράς λοιπόν που φαντάζεται η ΕΟ είναι ένα ακόμη αφήγημά της που δεν πιάνει τόπο…

Φαίνεται ότι δεν τους έχει ενημερώσει κάποιος πως κανείς από τους συμβούλους δεν μοιάζει με τα άβουλα όντα της Ε.Ο. που θα ψήφιζε ακόμη και ότι ο γάιδαρος πετάει αν το ζητούσε το μεγάλο αφεντικό!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Τα κουκιά πάνω  στο τραπέζι

Η διαιτησία είναι εμφανώς δικαιότερη, με τα όποια μεγάλα ή μικρά λάθη και το δείγμα γραφής της Ομοσπονδίας το πρώτο τετράμηνο, είναι θετικότερο του αναμενομένου, καθώς παράλληλα με τις μεγάλες υποθέσεις και τις λύσεις σε χρόνια προβλήματα και φυσικά με την προσπάθεια αναγέννησης της Εθνικής, που η Ε.Ο. κατάφερε να διαλύσει, δεν έχει αφεθεί στην τύχη του τίποτα.

Ας μην γελιούνται λοιπόν τα Μ.Μ.Ε. της Εγκληματικής. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από τα δικά τους πέτρινα χρόνια, τότε που η Διοίκηση γινόταν a la carte και τα κουκιά μοιράζονταν με πακιστανικά τηλέφωνα και όχι στα συμβούλια της Ομοσπονδίας και μόνο.

Θα επανέλθουμε σύντομα, αφού οι κεραίες μας φτάνουν στα εντός της ΕΠΟ έχοντας πιάσει ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν συμμαχώντας και με το διάβολο να επιτύχουν το σκοπό τους. Και ο διάβολος έχει κόκκινο χρώμα…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου