Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Καταδίκασαν όλοι την επίθεση στον Ασβεστά;



Σοκ έχει προκαλέσει η ενέδρα που έστησαν δύο κουκουλοφόροι μοτοσικλετιστές στον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά, τον οποίο και χτύπησαν σπάζοντάς του τη μύτη. Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα καταδίκασε το γεγονός. Όλη; Περίπου… Οι αρχές, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και οι Ενώσεις δημοσιογράφων αντέδρασαν. Περιμένουμε και τους άλλους.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με αποτροπιασμό την χθεσινή μαφιόζικη επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου Άρη Ασβεστά.
Οι "γνωστοί - άγνωστοι", που επί σειρά ετών, προσπαθούν να επιβληθούν στην κοινωνία και το ποδόσφαιρο με σικελικούς όρους,  επιχειρούν να χειραγωγήσουν την δημοσιογραφία και εν τέλει να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση, στοχοποιώντας όσους διατυπώνουν άφοβα και αδέσμευτα την άποψή τους, επέδωσαν τα θλιβερά διαπιστευτήρια τους για πολλοστή φορά, πιστεύοντας ότι με αυτές τις άνανδρες μεθόδους θα επικρατήσουν.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί την Πολιτεία και τους συντεταγμένου φορείς της να παρέμβουν άμεσα, επιδεικνύοντας μηδαμινή ανοχή στη συστηματική προσπάθεια κατατρομοκράτησης εκπροσώπων του Τύπου , και να δώσουν -επιτέλους- τέλος στη δράση όλων αυτών που επιμένουν να μετατρέψουν σε αληθινή ζούγκλα την κοινωνία και τον αθλητισμό, αποκαλύπτοντας τους ηθικούς και φυσικούς υπεύθυνους της χθεσινής αθλιότητας».


Η δήλωση Βασιλειάδη: «Για τη δολοφονική επίθεση στον Άρη Ασβεστά έχω επικοινωνήσει ήδη με την αθλητική βία και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Καμία ανοχή σε μαφιόζικες ενέργειες”


* Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος και μέλος του Συνδέσμου, Άρης Ασβεστάς, επιστρέφοντας από την εργασία του μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.
Ταυτόχρονα, δηλώνει αλληλέγγυος και συμπαραστάτης του συναδέλφου, στον οποίο και παρέχει την αμέριστη στήριξη του στην κατεύθυνση της αποκάλυψης και τιμωρίας των ενόχων, ηθικών και φυσικών αυτουργών, της επίθεσης και τραυματισμού του.
Ο ΠΣΑΤ, για άλλη μία φορά, ζητεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και την Δικαιοσύνη, επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά στις κατ’ επανάληψη επιθέσεις, (σ.σ: ο συνάδελφος είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση και το 2012), εναντίον συναδέλφων μας που εκείνο που πράττουν είναι να εργάζονται με ευσυνειδησία, υπηρετώντας τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των κανόνων της ελευθεροτυπίας.
Ο ΠΣΑΤ, πέρα από το γεγονός της αυτονόητης συμπαράστασης στο συνάδελφο Άρη Ασβεστά, στον οποίο και εύχεται ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο δημοσιογραφικό του καθήκον, θα καταγγείλει το θλιβερό γεγονός, σε αθλητικές και αστυνομικές αρχές, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη.
Σε καμία περίπτωση πάντως, κρανοφόροι και ομάδες εφόδου, παρακινούμενοι ή όχι, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ελευθερία των ΜΜΕ και να φιμώσουν τους συναδέλφους μας.
Θα μας βρούνε απέναντι τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου