Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Οδηγός ο ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά



Οι πρώτες μέρες του 2018 θα είναι καθοριστικές για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ειδικευμένου σε θέματα ΜΜΕ blog “typologies” η Super League θα πρέπει να απαντήσει στην πρόταση της NOVA μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «υπάρχουν πρόσωπα στο συνεταιρισμό  των 15 ΠΑΕ που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα του 2018 μπορούν να βρουν, συμβόλαιο με περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ. Η  αναζήτηση  του περασμένου καλοκαιριού, άλλης τηλεοπτικής στέγης από τους ανθρώπους της Super League ήταν αποτυχημένη. Εξελίχθηκε παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις Nova-Super League και αφορούσε το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2017-2018. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, η Cosmote TV έδινε μέχρι 22 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ δεν έδινε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.»

Το ρεπορτάζ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις αντιλήψεις των προέδρων της Super League των 15 μελών, τότε η διμερής εμπορική συμφωνία Nova- ΠΑΟΚ δείχνει το δρόμο για το μέλλον…», προφανώς εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη NOVA και δε βρεθεί καλύτερη πρόταση από άλλο κανάλι.

Πράγματι όπως έχει αναφέρει το SoccerPlus σε παλαιότερα ρεπορτάζ οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τη NOVA δεν ικανοποιούν προς το παρόν τις ΠΑΕ του συνεταιρισμού.

Το συνδρομητικό κανάλι δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, με την προϋπόθεση να είναι στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και να επιστρέψουν τα πλέι οφ.

Τα τρία σημαντικότερα σημεία της πρότασης της NOVA προς τη Super League είναι τα εξής:

α) Η οικονομική πρόταση για την επόμενη σεζόν ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή είναι στο επίπεδο των φετινών χρημάτων, έπειτα από το «κούρεμα» 18% που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Δεν διευκρινίζεται αν στην πρόταση περιλαμβάνεται και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φέτος υπέγραψε ξεχωριστό συμβόλαιο με τη Nova έναντι περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ.

β) Η Nova, επικαλούμενη την ίδια τη Σούπερ Λίγκα, δηλώσεις ανθρώπων του Παναθηναϊκού και δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, τονίζει ότι η πρόταση των 30 εκατομμυρίων ευρώ προϋποθέτει τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Άλλως, αν υποβιβαστεί, θα πρέπει η αξία του τιμήματος να προσδιοριστεί εκ νέου από οίκο αξιολόγησης, ενώ αν ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει ενώ έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, τότε εκτός από τον επανακαθορισμό του τιμήματος θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που προβλέπονται στο συμβόλαιο.

γ) Το συνδρομητικό κανάλι ζητεί για το επόμενο πρωτάθλημα την επιστροφή των play offs. Αντιθέτως, δεν θέτει θέμα μείωσης του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14, κάτι που ήταν βασικό αίτημά της στις διαπραγματεύσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου