Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλη κουβέντα του Μπίκα στους διαιτητές



Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες αλλαγές στους κανόνες διαιτησίας αλλά και να ακούσουν ένα έμπειρο διαιτητή, με πολλά ενενηντάλεπτα και σφυρίγματα στα γήπεδα της Ελλάδος και της Ευρώπης, τον Γιώργο Μπίκα, είχαν τα μέλη του συνδέσμου Διαιτητών ποδοσφαίρου Νομού Σερρών.

Ο διεθνής διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας ήταν ο επίσημος καλεσμένος των Σερραίων διαιτητών στην καθιερωμένη Δευτεριάτικη συγκέντρωση τους και το μάθημα του, που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση βίντεο και προβολή επιλεγμένων φάσεων από την ΟΥΕΦΑ, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους Σερραίους διαιτητές.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης που έγινε και με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Σερρών, στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» είχε επιτυχία με μεγάλη προσέλευση Σερραίων διαιτητών.

Το μέλος της Κεντρικής επιτροπής διαιτησίας Χρήστος Ιωαννίδης (και με τα υπόλοιπα μέλη, Φωτιάδης, Παλάζης να είναι εκεί) παρουσίασε τον Γιώργο Μπίκα ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Σερρών Στέλιος Μετσιμενίδης ευχαρίστησε τον υψηλό καλεσμένο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του στις Σέρρες.

Ο Γιώργος Μπίκας ανεβαίνοντας στο βήμα είπε ότι νιώθει τιμή που θα διδάξει στους διαιτητές του συνδέσμου των Σερρών, έκανε αναφορά στους Σερραίους διαιτητές με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν (Κοντογιαννίδης, Αγγελίδης, Κωτούλας, Αμυγδαλής, Μιντιούρης κ.α.), θυμήθηκε το παιχνίδι της Μίλαν στο οποίο ήταν διαιτητής με 4ο τον Μάκη Μιντιούρη και παρουσίασε τις φάσεις τις οποίες ανέλυσε με τη βοήθεια των Σερραίων διαιτητών.

«Το ταξίδι του διαιτητή»

Ο Γιώργος Μπίκας απευθύνθηκε στους Σερραίους διαιτητές δίνοντας τους πολύτιμες συμβουλές για την πορεία τους στο χώρο λέγοντας: «Το ταξίδι στο τέλος αφήνει μια γλυκιά γεύση. Η θάλασσα δεν θα έχει πάντοτε γαλήνη. Οι λύπες είναι περισσότερες από τις χαρές. Αν αγαπάτε αυτό που κάνετε, αν στηρίζεστε στα δικά σας πόδια, κι όχι σε ξύλινα που σπάνε, θα πετύχετε. Αν ακούτε αυτούς που λένε ότι θα σας βοηθήσουν, θα είναι οι πρώτοι που θα σας στύψουν σαν λεμόνι. Να στηρίζεστε μόνο στα πόδια σας κι όταν κοιμάστε να μην έχετε εφιάλτες».

«Η Σερραϊκή διαιτησία πάει καλά»

Ο Γιώργος Μπίκας μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών για την εκδήλωση αφού ευχαρίστησε την Ε.Π.Σ. Σερρών, τον σύνδεσμο Διαιτητών και την επιτροπή διαιτησίας που τον κάλεσαν μέσω του τομέα εκπαίδευσης της ΕΠΟ να παραβρεθεί στις Σέρρες είπε: « είναι ένα μίνι σεμινάριο για τους κανονισμούς και για το καλό της διαιτησίας. Το θέμα που αναπτύξαμε είναι η συνεργασία της διαιτητικής ομάδας, το πώς διαχειρίζεται ένας διαιτητής τον αγώνα, περισσότερο για τους νέους διαιτητές να δούμε πως μπορούν να κοντρολάρουν ένα παιχνίδι στα 90 λεπτά. Πάντα ήμουν φίλος της Σερραϊκής διαιτησίας. Όταν ξεκίνησα είχα φίλους Σερραίους διαιτητές που συνεργάστηκα πολύ καλά μαζί τους. Παρακολουθώ τη Σερραϊκή διαιτησία. Πάει πάρα πολύ καλά. Πιστεύω και σύντομα να έχει και στα υψηλά σαλόνια έναν διαιτητή όπως έχει βοηθό».

Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου