Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Πρόεδρος και πάλι ο Καπράλος



Οι εκλογές που έγιναν και πάλι για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έφεραν στην προεδρία –εκ νέου- τον Σπύρο Καπράλο. Αυτή τη φορά ο Κούβελος δεν διεκδίκησε την προεδρία και το όλο κλίμα ήταν συναινετικό.

 «Το κλίμα συναίνεσης πρέπει να συνεχισθεί. Θέλω να ζητήσω από όλους να δουλέψουν ενωμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος.

Συνολικά παραβρέθηκαν στην Ολομέλεια και ψήφισαν 22 μέλη, απουσίασαν 4, ενώ υπήρξε και 1 «παρών». Ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη παμψηφεί, ενώ απουσίασαν οι Πέτρος Συναδινός (Τοξοβολία), Θόδωρος Βασιλάκης (Γκολφ) , Γιώργος Βασιλακόπουλος (ΕΟΚ), Δημήτρης Διαθεσόπουλοες (ΚΟΕ). Ο Γιάννης Σγουρός εμφανίστηκε καθυστερημένος στην Ολομέλεια, δήλωσε «παρών» αλλά αποχώρησε πριν την ψηφοφορία.

Σπύρος Καπράλος και Ισίδωρος Κούβελος εμφανίστηκαν ενωτικοί μετά την διαδικασία, μιλώντας για τη σημασία της τη συναίνεσης, ενώ παράλληλα παραδέχθηκαν ότι έγιναν λάθη που έπληξαν τον ελληνικό αθλητισμό και το γόητρο της χώρας. Τέλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στα διοικητικά της ΕΟΕ και ευχαρίστησαν τον υφυπουργό Αθλητισμό Γιώργο Βασιλειάδη και τον Λάμπη Νικολάου για την συνεισφορά τους στην εξεύρεση λύσης.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επανεκλογή του, ο Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στη σημασία της συναίνεσης για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Αναλυτικά, όσα ανέφερε:

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας και ότι η ευθύνη μας είναι για όλη τη χώρα και ό,τι κάνουν είναι για τη χώρα μας. Σας καλώ σε μια προσπάθεια για το καλό του ελληνικού αθλητισμού, το κλίμα συναίνεσης πρέπει να συνεχισθεί. Θέλω να ζητήσω από όλους να δουλέψουν ενωμένοι. Απευθύνομαι και σε όλους όσοι απείχαν, οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούν και αυτοί την ευθύνη τους. Πρέπει να λύνουμε με διάλογο τα προβλήματα και όχι με δημόσιες δηλώσεις που δεν προσφέρουν λύσεις. Έχουμε μπροστά μας την Τελετή Αφής, τη λαμπαδηδρομια και άλλες ευκαιρίες για να θυμίσουμε σε όλους τι έχει προσφέρει η Ελλάδα στο ολυμπιακό κίνημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου