Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Το φάντασμα του Βασσάρα στη Ρουμανία!



Δεν είναι μόνο όσα κάνει ο πρώην διαιτητής και νυν υπεύθυνος εκπαίδευσης εδώ στην Ελλάδα. Αυτά μας ενδιαφέρουν, αλλά έχει αξία να δούμε τι λένε γι’ αυτόν και στις άλλες χώρες που δραστηριοποιείται. Για παράδειγμα στη Ρουμανία!

Στο SDNA μίλησε ο Ρουμάνος δημοσιογράφος Κρίστιαν Σκουτάριο από το Prosport.

Δείτε τι είπε για τον Κύρο Βασσάρα: «Ήταν από την αρχή μία περίεργη απόφαση του προέδρου της Ομοσπονδίας να αναλάβει ο Κύρος Βασσάρας τον ορισμό των διαιτητών διότι στη Ρουμανία έχουμε πολλούς πρώην διαιτητές που είναι ικανοί για να αναλάβουν αυτή τη θέση. Και πριν τον Βασσάρα δεν υπήρχαν μεγάλα ή κάποια άλλα ειδικά προβλήματα. Έτσι η απόφαση εξέπληξε  πολλούς. Από την άλλη λόγω του ότι ο Βασσάρας είναι γνωστό όνομα και είχε καλό βιογραφικό, ο κόσμος θεώρησε ότι ήταν μία καλή επιλογή», υπογραμμίζει ο Κρίστιαν Σκουτάριο επιχειρώντας μια μίνι ιστορική αναδρομή στην παρουσία του Έλληνα παράγοντα στο ρουμανικό ποδόσφαιρο.

«Το σίγουρο είναι ότι ο Βασσάρας δεν έκανε τίποτα για τη διαιτησία. Είναι σαν... φάντασμα στη Ρουμανία. Κανείς δεν τον έχει δει, δεν δίνει εξηγήσεις για τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις, δεν δίνει Συνεντεύξεις Τύπου. Τρία χρόνια τώρα έχει δώσει μία μόνο Συνέντευξη Τύπου. Έχει αναφερθεί σε ρεπορτάζ εδώ στη Ρουμανία πως ο μισθός του είναι 8.000 ευρώ τον μήνα, ένας τεράστιος μισθός για τα δεδομένα της Ρουμανίας. Απ΄ ότι καταλαβαίνω όμως ο Βασσάρας δεν ζει καν στη Ρουμανία, παίρνει όλες τις αποφάσεις του από την Ελλάδα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η παρουσία του Βασσάρα στη Ρουμανία ξεσηκώνει θύελλες.

«Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διαιτησίας στη Ρουμανία , ο Ίον Κρατσιουνέσκου δήλωσε πέρσι πως  ο Βασσάρας προσγειώθηκε σαν κομήτης. Μόνο εμείς έχουμε ξένο πρόεδρο διαιτησίας, είπε.  Υπήρξαν γενικά πολλές αντιδράσεις όλο αυτόν τον καιρό, ειδικά προς το τέλος της περσινής σεζόν, όταν μίλησαν για τους ορισμούς διαιτητών, ο πρώην προπονητής της Άστρα, Μάριους Σουμούντιτσα και ο αθλητικός διευθυντής της Στεάουα, Μιχάι Στόκα. Όλα αυτά διότι έγιναν πολλά λάθη ειδικά σε μεγάλους αγώνες. Βέβαια αυτά συμβαίνουν στη Ρουμανία κάθε Σαββατοκύριακο και δεν μπορούμε να πούμε πως συνδέονται με τον Βασσάρα. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι δεν βελτιώθηκαν τα πράγματα και δεν έχουμε σε καμία περίπτωση καλές διαιτησίες στο πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου