Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Επιπρόσθετοι, αύξηση ξέων και άλλες προτάσεις για το πρωτάθλημα




Η λίγκα ζητάει ήδη από την ΕΠΟ την παρουσία δύο επιπρόσθετων διαιτητών σε κάθε παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας και όχι μόνο.

Στο ρεπορτάζ του Soccerplus αναφέρεται ότι: «Όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ του συνεταιρισμού την Παρασκευή 13/10 δύο από τα θέματα που τεθούν στην πρώτη συνάντηση της επιτροπής θα είναι η θεσμοθέτηση ποσοστού από το στοίχημα υπέρ των ΠΑΕ και η αύξηση των του αριθμού των ξένων ποδοσφαιριστών από πέντε που είναι σήμερα σε δέκα περιλαμβανομένων και των κοινοτικών.

Όσον αφορά στο ποσοστό από το στοίχημα, υπήρχε σχετική πρόβλεψη στο νομοσχέδιο που έθεσε σε διαβούλευση ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, αλλά δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή επειδή ο διάδοχός του Γ. Βασιλειάδης το απέσυρε προκειμένου να το επεξεργαστεί, χωρίς να το καταθέσει εκ νέου.

Το ποσοστό θα ζητηθεί από όσες εταιρείες στοιχηματισμού, συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΠ, δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν στα κουπόνια τους αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις για τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά αποφασίστηκε να μπει στο τραπέζι.

Όσον αφορά τους ξένους ποδοσφαιριστές θα ζητηθεί η αύξηση του αριθμού τους στους δέκα περιλαμβανομένων και των κοινοτικών, ο αριθμός των οποίων είναι απεριόριστος, ώστε να αυξηθούν οι μεταγραφές εκτός Ευρώπης και ταυτόχρονα να τονωθεί η ελληνικότητα του πρωταθλήματος.

Επίσης θα τεθούν τα θέματα α) των αλλαγών στον ΚΑΠ και τους κανονισμούς της επόμενης περιόδου, β) του κανονισμού αδειοδότησης, γ) των οφειλών στους διαιτητές και δ) της μείωσης των παραβόλων για τις προσφυγές στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ.

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου προεδρεύων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 52 του καταστατικού της ΕΠΟ, θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευ. Γραμμένος.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας θα συμμετέχουν οι Βακάλης, Βρακάς, Δημητρίου και Λασκαράκης.

Εκ μέρους της Super League θα συμμετέχουν ο πρόεδρός της Γ. Στράτος και οι Γ. Κασναφέρης, Αικ. Κοξένογλου, Σ. Μάρκου και Γ. Μποροβήλος.

Από τη Football League θα συμμετέχει ο πρόεδρός της Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Στις συνεδριάσεις της ΕΕΠ θα συμμετέχει ως παρατηρητής και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Super League Αστέριος Αντωνίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου