Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Το πόρισμα, οι κατηγορίες και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα


Το zougla.gr και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποκάλυψαν τις σημερινές τρομακτικές εξελίξεις που αφορούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπλοκή του στο τεράστιο σκάνδαλο του ναρκοπλοίου Noor1. 

Το site αναφέρει: «Το αναμενόμενο εδώ και αρκετές εβδομάδες πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1 και των τριών τόνων ηρωίνης ολοκληρώθηκε, και προκαλεί ήδη πάταγο με τα συμπεράσματα που διατυπώνει.

Το πόρισμα έχει ήδη κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές προκειμένου να διεξαχθεί η κύρια ανάκριση. Το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ και αφορά σε διακίνηση, κατοχή, αποθήκευση, χρηματοδότηση ναρκωτικών από εγκληματική οργάνωση, εγκληματική λαθρεμπορία και διερεύνηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Για όλα τα παραπάνω κατηγορείται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς και οι συνεργάτες του. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ήδη ποινικές διώξεις ενώ υπάρχει και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το πόρισμα είναι κόλαφος για τον εν λόγω επιχειρηματία, αλλά ταυτόχρονα δικαιώνει απόλυτα τη δημοσιογραφική έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του zougla.gr.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, προκειμένου να διεξαχθεί η κύρια ανάκριση ήδη ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε κλοιό κακουργημάτων για τα οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Πρόκειται για κακουργήματα που επισύρουν ποινές ακόμη και ισοβίων δεσμών και αφορούν σε διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση και κατοχή ναρκωτικών, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες, λαθρεμπορία κλπ.

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, το πόρισμα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα θα προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων και εξελίξεων, αφού αποτελεί μείζον γεγονός τόσο σε πολιτικό όσο και εκδοτικό, πέραν των άλλων διαστάσεων που προσλαμβάνει σε επιχειρηματικό, δικαστικό και αθλητικό επίπεδο.

Η άσκηση ποινικής δίωξης και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα δεν αφορά όμως μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και τους τρεις συνεργάτες του, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη σε βάρος των οποίων επίσης ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και απεβλήθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου