Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Βασιλειάδης: «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος Grexit»



Σε σημερινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν και τον ΠΑΟΚ. Σε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν τον ΠΑΟΚ ως ευνοημένο, ο υφυπουργός θύμισε πράγματα που έχουν συμβεί.  


Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης στην κάμερα του ANT1:

«Θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί το πρωτάθλημα μέχρι να καταφέρουμε να μπουν κανόνες. Να μπουν πέντε βασικοί άξονες. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μέχρι να βρούμε μια λύση, να υπάρχει ηρεμία και σύνεση. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και όλοι θα πάρουν τα πράγματα σοβαρά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για Grexit. Επειδή όλοι θέλουν τα χρήματα από την Ευρώπη, να πάρουμε τα πράγματα σοβαρά για να σταματήσουμε αυτή την αηδία!», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Για τις κατηγορίες περί διαπλοκής της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη απάντησε: «Φέτος είχαμε ένα πλαίσιο αποκομμένο από το σύστημα εξουσίας και αυτό που λέγαμε παράγκα, το οποίο άλλαζε πολλές φορές ιδιοκτήτη. Ίσως το ίδιο το σύστημα να μην μπορούσε να αντέξει την κανονικότητα. Το τελευταίο διάστημα είχαμε φαινόμενα που δεν μας τιμούν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Δεν μπορούσαμε να μένουμε και να βλέπουμε την κατάσταση χωρίς παρέμβαση και χωρίς να υποχρεώσουμε τα όργανα του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η FIFA ζητά με επιστολή από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα. Δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά τα πειθαρχικά όργανα, τα οποία καταφέραμε να έχουν τακτικούς δικαστές, με τα καλά και τα στραβά τους».

Όσο για τα περί επιείκειας απέναντι στον ΠΑΟΚ, είπε: «Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει παίξει οκτώ αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν δεν ευνοούταν, θα έπαιζε όλο το πρωτάθλημα χωρίς κόσμο; Η κυβέρνηση στην ίδια την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος αναφέρεται στην εισβολή του κ. Σαββίδη. Θα μπορούσα να διακόψω το πρωτάθλημα και να πετάξω αετό ‘λόγω ακραίων φαινομένων’. Όμως κατονομάζουμε. Αν ελέγχει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, δεν θα κάναμε ενέργειες για να έρθει το VAR. Κάνουμε ενέργειες για να εναρμονιστεί το πλαίσιο της Ελλάδας με της UEFA και της FIFA. Αν υπήρχε παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, γιατί να μην την κάναμε από πρώτο βαθμό; Προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια να φέρουμε κανόνες, όχι με επιτυχία πάντα, αλλά έχουν μπει οι βάσεις. Φέτος καταφέραμε η ΕΠΟ να διέπεται από ελληνικό νόμο. Μέχρι πρότινος δεν διοικείτο από τον ελληνικό αθλητικό νόμο».

Ερωτηθείς αν σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά τα όσα έγιναν, μετά και τις προτροπές της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: «Η αντιπολίτευση ζητά παραιτήσεις κάθε τρεις και λίγο. Δεν έχω απαιτήσεις, ειδικά από αυτή την αντιπολίτευση. Σαφώς θα μπορούσα να σκεφτώ να παραιτηθώ, εφόσον έβλεπα ότι η μάχη που δίνω χάνεται. Κάνουμε πίσω μόνο για να πάρουμε φόρα. Έχουμε καταφέρει πράγματα και στο ποδόσφαιρο και στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα. Δεν είχαμε φέτος ζητήματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους, εκτός από δύο μεμονωμένες περιπτώσεις. Δίνουμε τη μάχη να καταφέρουμε να πάει ο γονιός με το παιδί στο γήπεδο, αλλά θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στους αθλητικούς παράγοντες που θέλουν στρατούς για να πετύχουν το σκοπό τους. Η πλειοψηφία πρέπει να απομονώσει αυτούς τους λίγους και τις ηγεσίες τους».

Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονό του για τη στάση πολιτικών της Θεσσαλονίκης μετά την πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης βγήκε και καταδίκασε και έσκουζε. Αυτή είναι η μεγάλη πικρία η δική μου. Μετά την απόφαση της Εφέσεων, όλα ήρθαν τούμπα. Όταν ο πολιτικός λειτουργεί σαν οπαδός, τι να περιμένω από το παιδάκι; Εμείς κατακρίναμε αμέσως αυτές τις συμπεριφορές. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Σαββίδη. Τι θα πω εγώ στον πιτσιρικά, όταν ο ίδιος ο πρόεδρός του κάνει την μπούκα;».

Τέλος, αναφέρθηκε στα όσα είχε πει ο Κώστας Ζουράρις κατά οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη πρόσφατα: «Ο κ. Ζουράρις έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, καταδικάστηκε αμέσως και από μένα. Άκουσε ένα αντίστοιχο σύνθημα ως απάντηση σε ένα υπουργικό συμβούλιο (γέλια). Δεν μπορώ να το πω. Είναι γνωστά τα οπαδικά μου αισθήματα, παρότι η δική μου ομάδα δεν έχει την καλύτερη άποψη για μένα αυτή την περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου