Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Βασιλειάδης θέλει, οι ομάδες αντιδρούν


Οι όροι που ζητάει η Κυβέρνηση να γίνουν αποδεκτοί από τις ομάδες για να επαναρχίσει το πρωτάθλημα,  είναι τέσσερις. Αυτά θέλει ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, καθόλου βέβαιο όμως δεν είναι ότι αυτά θα τα αποδεχθούν και οι ΠΑΕ.Ειδικά αυτές που θέλουν να μεταφέρουν την συζήτηση εκτός γηπέδου. Όπως εδώ και καιρό επιθυμεί ο Ολυμπιακός για παράδειγμα.

Οι τέσσερις όροι είναι:

1. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια μία αγωνιστικής περιόδου, οπαδοί μιας ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας, ήτοι α) είσοδος οπαδών στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες και στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο ή/και συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου με οποιαδήποτε αφορμή, για τρεις φορές ή β) την πειθαρχική τιμωρία των ομάδων τους με βάση την εν γένει έκνομη βίαιη συμπεριφορά οπαδών τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τότε η ομάδα θα τιμωρείται με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό.

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, με τροποποίηση των ρυθμίσεων αδειοδότησης, τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και της ΕΠΟ.

2. Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων από αξιωματούχους που υποδαυλίζουν φαινόμενα βίας και πραγματοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, για παράδειγμα σε ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.

3. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ και η αστυνομία μένει εκτός γηπέδων.

4. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου