Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Βασιλειάδης για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο



Στον ραδιοφωνικό σταθμό «κόκκινο» της Θεσσαλονίκης μίλησε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που μεταξύ άλλων έδωσε απαντήσεις και για τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν τόσους πολλούς μήνες στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ανέφερε: «Η κάθαρση έρχεται με τα ελληνικά δεδομένα της ελληνικής δικαιοσύνης. Νομίζω ότι η κάθαρση πέρα από το δικαστικό της κομμάτι, στο πολιτικό της σκέλος έρχεται και φαίνεται μέσα από την εκλογική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να δώσουμε το στίγμα μας και το όραμά μας για το μέλλον. Το παρελθόν το πολεμάμε, δίνουμε μάχη με το παρελθόν, είναι αυτά όλα που κληρονομήσαμε και όλες οι παθογένειες που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε και να μπορέσουμε να φτιάξουμε την επόμενη μέρα».

Όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε πως «το βλέπουμε με περισσότερη αισιοδοξία από ό,τι χθες». Έγιναν, όπως συμπλήρωσε, οι απαραίτητες παρεμβάσεις, τα καταστατικά κείμενα εκσυγχρονίστηκαν, ενσωμάτωσαν μέσα τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών και τον ελληνικό νόμο. «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το γεγονός ότι ένα ελληνικό νομικό πρόσωπο διέπεται πλέον από τον ελληνικό νόμο, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο εδώ και 30 χρόνια. Επομένως έχουνε γίνει οι θεσμικές παρεμβάσεις, κομβικές- είναι η πρώτη φορά που οι παράγοντες δεν συμμετέχουν στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας- από κει και μετά έχουμε συνεχή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, νομίζω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και τώρα πλέον μένει στη νέα διοίκηση -και στη FIFA και την UEFA - να’ ρθουν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της αλλαγής σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Χαρακτήρισε δε «λάθος» το να παίρνει πολιτικές διαστάσεις το ποδόσφαιρο, προσθέτοντας «όσοι προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η προσπάθειά τους μάλλον έπεσε στο κενό». «Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι πολιτικό, είναι δομικό, είναι θεσμικό. Οι θεσμικές παρεμβάσεις γίνανε, τώρα μένει να είναι όλοι σοβαροί, να μην δηλητηριάζουν τον κόσμο και να προχωρήσουμε μπροστά. Αν γίνουν λάθη εδώ θα είμαστε, θα κρίνουμε, θα μιλήσουμε και ενδεχόμενα θα παρέμβουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή ας αφήσουμε την ιστορία να προχωρήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου