Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ψάχνουν λύση για το VAR και για το δεύτερο γύρο!



Ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης το πρότειναν ανεπιφύλακτα λίγο μετά τον τελικό του κυπέλλου. «Να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το Video Assistant Referee».

Όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτή είναι τελικά μία καλή λύση για να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα λάθη. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι για τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις των γηπέδων,  αλλά και λόγω κόστους, αυτό δεν είναι εφικτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζεται πώς για κάθε παιχνίδια χρειάζονται περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα.

Παρολ’  αυτά οι συζητήσεις και οι προσπάθειες για να χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα το VAR συνεχίζονται. Η Πολιτεία και ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει αναλάβει συζητήσεις με τη FIFA και σύντομα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υφυπουργείο Αθλητισμού, θα αποφασιστεί η σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει τις διαδικασίες εφαρμογής του VAR, ενώ θα πρέπει να προγραμματιστούν και σεμινάρια στους διαιτητές.

Αν όλα πάνε καλά και βρεθούν πόροι, τότε ακόμη και στο δεύτερο γύρο μπορεί να δούμε το VAR και στα Ελληνικά γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου